Lectură de 2 minute

29 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Globalworth anunță finalizarea unui nou proiect fotovoltaic

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Globalworth, investitor din sectorul imobiliar de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), își extinde amprenta ecologică cu un nou parc fotovoltaic în portofoliul logistic. Astăzi compania anunță finalizarea unui nou proiect fotovoltaic extins, de această dată montat pe acoperișul Industrial Park West din Oradea, unul dintre activele importante din portofoliul de parcuri logistice și industriale ale Globalworth.

Sursa foto: Globalworth

După instalarea panourilor solare pe acoperișurile Globalworth Square, Globalworth Plaza și Industrial Park Timișoara, noua instalație de la Oradea confirmă planurile companiei pentru adoptarea unor practici cât mai eficiente din punct de vedere ecologic și energetic.

Noua instalație, agreată cu iwis mobility systems, chiriașul și beneficiarul parcului Globalworth de la Oradea, include peste 700 de panouri fotovoltaice furnizate de Canadian Solar, cu o capacitate totală de 297kWp.

Acest parc fotovoltaic va reduce semnificativ consumul de energie din această locație și costurile aferente.

Noul parc fotovoltaic de la Industrial Park West din Oradea are o capacitate energetică remarcabilă, putând genera anual o cantitate considerabilă de energie electrică, de aproxativ 350.000-450.000 kW.

În termeni mult mai practici, asta echivalează cu o cantitate de energie verde suficient de mare încât să alimenteze între 30 și 37 de case obișnuite timp de un an întreg, demonstrând că astfel de proiecte au capacitatea să ofere beneficii tangibile și substanțiale.

Mai mult, valoarea noii instalații se întinde dincolo de granițele parcului logistic. Datorită noii surse de energie regenerabilă, putem spune că Industrial Park West neutralizează cu eficiență emisiile de carbon echivalente cu scoaterea de pe drum a aproximativ 90 de mașini pe combustibil fosil în fiecare an sau cu plantarea a 16.000 - 20.000 de copaci.

Puterea combinată a tuturor parcurilor solare din portofoliul Globalworth din România este de circa 834 kWp. Cu două proiecte noi în desfășurare, compania anticipează dublarea acestei capacități în perioada următoare.

Citeste si:
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate

Globalworth este o companie imobiliară listată, activă în Europa Centrală și de Est, cotată pe segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra. Compania a devenit investitorul predominant în domeniul imobiliar de birouri din piața CEE, prin pozițiile sale de lider atât în Polonia, cât și în România. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și active imobiliare din sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Administrat de peste 260 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, valoarea combinată a portofoliului său este de €3,2 miliarde, la 31 decembrie 2022.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Globalworth anunță finalizarea unui nou proiect fotovoltaic