Lectură de 2 minute

04 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Parteneriat de 12 milioane de euro între FrieslandCampina, Global Vision și Globalworth, în Mureș: Friesland a inaugurat noul centru logistic

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

FrieslandCampina, una dintre cele mai mari companii globale de pe piața lactatelor, a inaugurat noul centru logistic din parcul industrial de clasă A Mureș City Logistics, situat în Cristești, lângă Târgu Mureș. De altfel, FrieslandCampina a fost primul asociat în proiectul Mureș City Logistics, dezvoltat de Global Vision în parteneriat cu Globalworth, beneficiind de un sfert din clădirea nou construită. În cei 4500 mp a fost implementată o soluție de tip „Built-to-Suit”. 

Spațiul face parte dintr-un proiect de dezvoltare de tip single roof, cu o suprafață totală de 18.000 mp. Proiectul de tip city logistics este situat într-o zonă strategică, în apropierea orașului Târgu Mureș, oferind conectivitate foarte bună din punct de vedere logistic.

Proximitatea față de oraș și față de unitatea sa de producție din Târgu Mureș sunt factorii cheie care au determinat FrieslandCampina să își consolideze activitățile în cadrul Mureș City Logistics, la Cristești.

La eveniment, alături de reprezentanți ai companiilor FrieslandCampina România, Global Vision si Globalworth, au luat parte autorități locale și centrale.

Mureș City Logistics este un prim proiect dintr-o serie de parcuri city logistics care urmează să fie dezvoltate în proximitatea orașelor principale și secundare. Târgu Mureș devine, astfel, unul dintre punctele cheie de pe harta planurilor de extindere a proiectelor logistice și industriale.

Proiectul Mureș City Logistics reprezintă o investiție de peste 12 milioane de euro și este situat într-un punct strategic, de-a lungul coridoarelor principale de transport național și internațional. Accesul facil la autostrada A3, dar și la rețeaua de drumuri existentă, oferă o bună conectivitate cu vestul, centrul țării, precum și cu Capitala. Proximitatea față de oraș asigură accesul la resursa umană și la mijloacele de transport în comun.

FrieslandCampina România este parte a companiei olandeze Royal FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume. FrieslandCampina este prezentă pe piața românească cu mărcile Napolact, Campina și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.

Global Vision este o companie românească, fondată în urmă cu 18 ani, care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și instituționali din România și Europa Centrală și de Est.

Citeste si:
Ferenc Szecsko, înlocuit de Roxana Tisăianu la conducerea FrieslandCampina
Ferenc Szecsko, înlocuit de Roxana Tisăianu la conducerea FrieslandCampina

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din CEE prin poziția sa de lider de piață atât în Polonia, cât și în România. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale care generează venituri din închirierea de spatii către companii de top din întreaga lume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Parteneriat de 12 milioane de euro între FrieslandCampina, Global Vision și Globalworth, în Mureș: Friesland a inaugurat noul centru logistic