Lectură de 2 minute

04 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Freshful by eMAG lansează proiectul Din Livadă, cu fructe de la producători locali

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Freshful anunță extinderea proiectului from farm to fork “Din Grădină” către zona de fructe autohtone și introduce în platforma Freshful.ro: “Din Livadă”. Porniți în căutarea fructelor cu gust, echipa Freshful s-a oprit în bazinul pomicol Voinești, unul dintre cele mai productive bazine pomicole din România, unde cresc și rodesc meri, peri și pruni, încă din 1959.  

Sursa foto: Freshful

Atestate ca „produs montan”, fructele “Din Livadă”, de la soiuri de mere românești cu tradiție - Frumosul de Voinești, Crețesc, Renet, la soiuri iubite de consumatori - Jonathan, Idared, Florina, Granny Smith, Golden, sau perele Abbate, Lucas, Kaiser și Cure, vor ajunge de la Văleni în depozitul Freshful din Ștefăneștii de Jos și apoi direct pe masa a peste 55.000 de clienți.

Legumele și fructele conduc în topul preferințelor clienților noștri, de aceea am extins proiectul “Din Grădină” - dedicat legumelor de la Băleni, cu o nouă ediție cu fructe din Văleni, Dâmbovița: “Din Livadă”. Pe termen lung, ne dorim să atragem cât mai mulți fermieri și producători români în platforma Freshful alături de care să ajungem la peste 1 milion de gospodării din București și Ilfov cu o ofertă proaspătă și echilibrată.

Ciprian Tănăsescu, Business Unit Manager UltraFresh, Freshful by eMAG

Zona este recunoscută în toată țara pentru tradiția în pomicultură, iar pomii din livezile noastre sunt crescuți în marea lor majoritate în sistem clasic, unii dintre ei având și 40-50 de ani. Sunt grădini pe care le-am moștenit de la părinț.

Viorel Cigăran, inginer horticultor și pomicultor din tata-n fiu

Pentru a cunoaște îndeaproape proiectul și bunătățile pe care le produce, Radu Dumitrescu - Master Chef și ambasador Freshful by eMAG, a mers la Văleni să încerce fructele care vor ajunge în cutiile “Din Livadă”. A început cu Frumosul de Voinesti, a continuat cu Florina, Idared, Jonathan, Golden, Crețesc și Renet, simțindu-se în fiecare moment ca la o degustare de vinuri, unde gustând fructele repede, una după alta, a putut să aprecieze particularitățile fiecăreia: aciditate, dulceață, textură, suculență, culoare etc.

Companie românească fondată în 2021, Freshful oferă, pe platforma online și în aplicațiile mobile, o varietate de peste 20.000 de produse alimentare și bunuri de larg consum de la parteneri și producători locali. Clienții pot găsi într-un singur loc o diversitate de produse locale, internaționale, ECO și BIO pentru o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Comenzile sunt livrate din depozitul cu temperatură controlată în mașini frigorifice până la ușa clientului 7 zile din 7, între orele 8.00-22.00.

Citeste si:
Alexandru Anghel, producător legume: Este mai nociv un crenvurșt decât o roșie cu pesticide 
Alexandru Anghel, producător legume: Este mai nociv un crenvurșt decât o roșie cu pesticide 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Freshful by eMAG lansează proiectul Din Livadă, cu fructe de la producători locali