Lectură de un minut

16 Jun 2023 - Știri și Noutăți

FOTO I A fost inaugurată prima fabrică de echipamente de irigare, din România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

A fost inaugurată prima fabrică de echipamente de irigare, din România. Aceasta se află în Târgu-Jiu, iar inaugurarea a avut loc pe 14 iunie. La deschidere au fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii. 

 

Sursa foto: variant-ir.com/

Secretarii de stat ai MADR, Sorin Moise și Dragos Costin Telehuz, au participat la deschiderea unității de producție care va contribui la creșterea accesului fermierilor la echipamente pentru irigații și la generarea de locuri de muncă pentru locuitorii din Gorj.

Sursa Foto: MADR/ Facebook

Principalul inițiator și investitor în construcția centralei a fost VARIANT AGRO Ltd, care vinde sisteme de irigare VARIANT IRRIGATION fermierilor români din 2019. Este de așteptat ca noua uzină să furnizeze echipamente de irigare în toate țările europene.

Potrivit co-fondatorului VARIANT IRRIGATION, Denis Shufani, abia în 2020 geografia aprovizionării sistemelor de irigare s-a extins și în Moldova, Ungaria, Estonia și Cehia. De aceea a devenit necesară construirea unei alte fabrici.

Sursa Foto: MADR/ Facebook

Citeste si:
Analiză CBRE: Timiș, în topul județelor preferate de investitorii din sectorul agricol
Analiză CBRE: Timiș, în topul județelor preferate de investitorii din sectorul agricol

Datorită cooperării strânse cu fermierii români, a fiabilității acestora ca parteneri și a prezenței unui dealer exclusiv Titan Machinery, alegerea unui loc pentru o nouă fabrică a fost evidentă. De aceea, în municipiul Targu Jiu, județul Gorj, pe o suprafață de 8000 mp este amplasată o nouă centrală pentru sisteme de irigații.

Semanaru Codruț, CEO VARIANT AGRO

De menționat că VARIANT IRRIGATION este unul dintre cei mai mari producători de sisteme de irigare din Europa de Est. Lansarea producției de echipamente de irigare a avut loc în anul 2016.

Sursa Foto: MADR/ Facebook

VARIANT IRRIGATION face parte din VARIANT GROUP, prezent pe piața europeană din 1991. De mai bine de 30 de ani, cele 12 companii care alcătuiesc grupul își reprezintă produsele în peste 65 de țări din întreaga lume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  FOTO I A fost inaugurată prima fabrică de echipamente de irigare, din România