Lectură de un minut

29 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Fondul de investiții german pentru retail alimentar, lansat de portughezii de la Sonae Sierra, a ajuns la 12 supermarketuri

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Sonae Sierra, jucător internațional în industria de real estate, a finalizat achiziția a 7 supermarketuri, portofoliul total al fondului său german de investiții pentru retail alimentar ajungând, astfel, la 12 active.

Sursa foto: Pixabay.com

Lansat în octombrie 2021, Sierra German Food Retail Income Fund I targetează investitori instituționali din regiunea Dach, oferind randamente investiționale și venituri stabile pe termen lung.

Axându-se pe retailerii din industria alimentară din Germania, în special pe proprietăți independente stabile, fondul de investiții s-a făcut remarcat prin contracte de închiriere pe termen lung cu operatori recunoscuți.

Cele 12 active achiziționate sunt răspândite în 9 regiuni diferite din Germania, inclusiv Renania de Nord-Westfalia, Hesse, Bavaria, Saxonia și Renania-Palatinat.

Fondul vizează un volum de investiții de aproximativ 200 de milioane euro, ceea ce subliniază calibrul investițional al companiei imobiliare portugheze și portofoliul său european în expansiune.

În 2022, Sierra a adăugat în portofoliul său active administrate în valoare de 700 de milioane euro. Compania gestionează active de peste 4,8 miliarde euro din diverse sectoare, precum cel de birouri, logistic și proiecte de real estate cu utilizare mixtă, structurate în 15 vehicule investiționale din Europa, în parteneriat cu lideri internaționali și investitori privați.

Recent, Sierra a aderat oficial la Principiile pentru investiții responsabile (PRI), devenind semnatar al principiilor care promovează investițiile durabile, prin integrarea criteriilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) în deciziile sale care țin de investiții.

Sonae Sierra operează în domeniul imobiliar având o abordare integrată a business-ului. Compania identifică platforme din care se pot crea strategii pentru investiții stabile, în întreaga lume.

Citeste si:
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fondul de investiții german pentru retail alimentar, lansat de portughezii de la Sonae Sierra, a ajuns la 12 supermarketuri