Lectură de 3 minute

18 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Foerch România a deschis un nou sediu cu o investiție de 4 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Foerch România, companie care activează în vânzări de articole consumabile, de montaj şi de ancorare pentru construcții, ateliere şi industrie, parte a concern-ului german Foerch, sărbătorește, anul acesta, 15 ani de prezență pe piața locală, cu un nou sediu, ȋn Brașov, ȋn valoare de aproape 4 milioane de euro.

Sursa foto: Foerch România

Cifra de afaceri estimată pentru 2023 este de peste 13 milioane de euro, ȋn creștere cu 10% față de 2022. Ȋn ultimul deceniu și jumătate, Foerch România și-a extins constant echipa, de la 74 de angajați (2008), la 162 (prezent) și continuă să caute noi membri pentru a susține dezvoltarea. Ȋn ceea ce privește portofoliul de produse, compania a pornit cu 30.000 de articole și a ajuns, astăzi, la peste 150.000.

De la debutul pe piața locală, Foerch România a crescut constant, din punct de vedere al cifrei de afaceri și al numărului de clienți. Compania a ajuns la peste 15.000 parteneri, din industrii diverse, precum cea auto (55% din CA) sau construcții (35% din CA).

Compania a pornit cu 74 de angajați, ȋn 2008, și a extins echipa, până la 162 de membri, dintre care 123 de consultanți de vânzări și 37 personal birouri și logistică. 17 persoane sunt ȋn firmă ȋncă de la ȋnceput. Foerch caută, ȋn continuare, noi colegi, din dorința de a răspunde nevoilor a cât mai mulți clienți, din diverse industrii.

Evoluția portofoliului de produse este, de asemenea, variată – de la distribuția a peste 30.000 de articole ale companiei mamă, la peste 150.000 de articole, ale mai multor producători. Sortimentul actual cuprinde materiale consumabile, scule, produse chimice pentru atelier, dotare pentru ateliere, scule diamantate, produse chimice pentru construcţii, elemente de ancorare, izolaţii pentru ţevi, elemente de ventilaţie pentru acoperişuri şi multe altele.

Sediu nou, de peste 4.400 mp, ȋn Brașov

Noua construcție se desfășoară pe o suprafață de peste 4.400 mp, dintre care 3.300 mp reprezintă noul depozit și peste 1.100 mp constituie partea de birouri, săli de training și de ședințe. Sediul are o arhitectură modernă, include soluții inovatoare, eficiente energetic și prietenoase cu mediul. Ȋn interiorul depozitului, a fost amenajat un spațiu dedicat activității de servisare a produselor.

Pe acoperișul depozitului au fost montate panouri solare cu o capacitate de 24 KW, precum și panouri solare pentru apă menajeră. Iluminatul interior și exterior se face exclusiv cu panouri cu led, iar iluminatul perimetral este declanșat de senzori.

Suprafața vitrată este de peste 40% din fațada clădirii de birouri, care este, de asemenea, placată cu plăci de fibrociment pentru a permite ventilarea optimă a clădirii. A fost inclusă și o instalație de aport aer proaspăt, pentru a nu mai fi necesară folosirea aerului condiționat. Peste 5.000 mp sunt amenajați cu suprafețe verzi, la udarea cărora este folosită și apa pluvială.

Citeste si:
Două dintr-o lovitură: unde se află cele mai noi magazine KiK
Două dintr-o lovitură: unde se află cele mai noi magazine KiK

Grupul Foerch a fost ȋnființat ȋn urmă cu 60 de ani, ȋn Germania, iar astăzi are filiale în 22 de țări europene și peste 55 de filiale sau firme partener în întreaga lume. În România, compania își desfășoară activitatea din anul 2008. Foerch România face parte acum din companiile de top cu vânzare directă de articole consumabile, articole de montaj şi de ancorare pentru construcții, pentru ateliere şi industrie, cu sediul ȋn Brașov.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Foerch România a deschis un nou sediu cu o investiție de 4 milioane de euro