Lectură de un minut

11 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Piața dulciurilor înregistrează o tranzacție importantă: Ferrero a cumpărat Burton’s Biscuits

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Ferrero își extinde portofoliul de produse după achiziția unei companii britanice de biscuiți, Burton's Biscuits. Grupul italian recunoscut în industria alimentară a făcut tranzacția prin intermediul holdingului său belgian CTH Invest, scrie Retail Detail

Ferrero preia producătorul de biscuiți Burton’s Biscuits din Marea Britanie de la fondul de pensii Ontario Teachers.

În țară sunt deschise șase fabrici unde lucrează aproximativ 2.000 de angajați. Extrem de populară, compania comercializează branduri de biscuiți precum Maryland Cookies, Jammie Dodgers, Wagon Wheels, Paterson’s și Thomas Fudge’s.

Deși nu au fost oferite detalii financiare, compania ar fi fost estimată la o valoare de aproximativ 300 de milioane de lire sterline (347 milioane de euro). În ultimul an, cifra de afaceri a fost de 319 milioane de euro, respectiv 275 de milioane de lire sterline.

Reprezentanții Ferrero susțin că grupul dorește, astfel, să-și extindă gama de produse pe piața biscuiților prin această tranzacție. Anterior, grupul italian a mai preluat și brandul belgian de biscuiți Delacre, dar și mărcile Danish Kelsen și British Fox's, tot prin intermediul CTH Invest, devenind astfel al treilea producător de biscuiți din Marea Britanie, după Paladis și Mondelez.

CITEȘTE și despre tranzacție pe piața ciocolatei: Mondelez preia Hu, brand premium de gustări sănătoase

Fondul de investiții CTH a fost fondat în Belgia de Giovanni Ferrero, care este nepotul inventatorului Nutella, respectiv Pietro Ferrero.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Piața dulciurilor înregistrează o tranzacție importantă: Ferrero a cumpărat Burton’s Biscuits