Lectură de 3 minute

04 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier, devine membru al Board of Advisors în cadrul Evamar

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Evamar, companie antreprenorială care oferă soluții de ambalare personalizate pentru firmele din Horeca, și-a creat un Board of Advisors în care, celor doi membri ai conducerii executive, Ionuț Dragomir și Iulia Dragomir, li se alătură trei manageri și antreprenori, cu experiență de peste 20 de ani de în business la nivel local și internațional. Cei trei membri – Felix Pătrășcanu, Gabriel Iștoc și Răzvan Preduchin – au fost selectați datorită expertizei în management și antreprenoriat și vor contribui la definirea strategiei de creștere a companiei Evamar și vor oferi sfaturi documentate și întemeiate pe experiența de afaceri anterioară. 

Sursa foto: Evamar

Antreprenorul Felix Pătrășcanu, co-fondator al companiei FAN Courier, este membru în board-ul de conducere al Romanian Business Leaders (RBL), lider al proiectului RePatriot și fondator al proiectului SuperTeach. El este, de asemenea, investitor la emisiunea “Imperiul Leilor”.

Antreprenorul Gabriel Iștoc are o experiență de peste 20 de ani în poziții cheie de management în companii din domeniul comercial, construcții, protecții anticorozive și energie regenerabilă. Membru al RBL, Gabriel este fondator al ScaleOut, proiect de mentorat pentru antreprenori care scalează la nivel național. El și-a început cariera încă din primii ani de studenție, a activat în domenii multiple, de la vânzări și marketing la planificare strategică de business și optimizare operațională. Începând cu anul 2004 a creat un grup de firme, concentrându-se în același timp pe investiții în alte start-up-uri antreprenoriale.

Răzvan Preduchin are experiență de business în startup-uri și scaleup-uri la nivel de management, în vânzări și operațiuni. El a activat de-a lungul timpului în diferite industrii, precum telecom, e-commerce si food & grocery delivery, atât la nivel local cât și internațional (Italia, Kenya, Nigeria si Singapore).

Crearea unui Board of Advisors reprezintă un pas firesc pentru compania Evamar si pentru alte companii care îşi doresc să se dezvolte accelerat şi să îşi extindă oferta de produse sau servicii şi prezenţa la nivel național și internațional. Pentru noi, crearea unui astfel de consiliu consultativ ne va sprijini procesul nostru de creștere. Piața ambalajelor biodegradabile are potențial de creștere pentru că toată lumea dorește să treacă la ambalaje biodegradabile.

Ionuț Dragomir CEO și fondator Evamar

Evamar a înregistrat o creștere de 80% în primele nouă luni anului 2023, și a ajuns la o cifră de afaceri de 8,2 milioane de lei.

Citeste si:
Ce se întâmplă cu comerțul online de Fashion în România? O scurtă analiză și o invitație gratuită la dezbaterile ecomTEAM Fashion
Ce se întâmplă cu comerțul online de Fashion în România? O scurtă analiză și o invitație gratuită la dezbaterile ecomTEAM Fashion

Creșterea a fost generată în primul rând de evoluția platformei online Evamar.ro și de investițiile noi în unelte bazate pe inteligența artificială care au eficientizat din punct de vedere al predictibilității producția și stocurile de ambalaje. În plus, a crescut cererea pentru soluții de ambalare personalizate mai ales din partea companiilor mari din Horeca.

Compania Evamar este activă mai ales în partea de vest a țării, de unde provin 70% dintre clienții din portofoliu, și intenționează să accelereze dezvoltarea organică în zona cen­trală a țării, îndeosebi către localități care au acces rapid la infrastructură rutieră bună. Cluj, Brașov și Timiș sunt top 3 județe în funcție de numărul de clienți ai companiei. Evamar s-a dezvoltat în anul 2023, de asemenea, în Nord-Estul țării, în Iași și în Suceava.

De asemenea, datorită dezvoltării segmentului de delivery, companiile din Horeca au crescut în 2023 cererea de soluții de ambalare pentru a livra coletele către clienți. Antreprenorii solicită astfel ambalaje din materiale biodegradabile, dar preferă în egală măsură soluții personalizate cu brandul și mesajele proprii.

Din portofoliul companiei Evamar fac parte toate tipurile de ambalaje din hârtie și din carton, de la saci pentru cărbuni de grătar, cutii de pizza, cutii de bur­geri și pungi până la pahare de unică fo­losință. Cele mai multe comenzi pentru aceste soluții de ambalare vin de la restaurante și companii de catering care au continuat în 2023 să facă livrări la domiciliu și la birouri.

În prezent, EVAMAR are parteneriate cu 15 fabrici de ambalaje, două depozite proprii în județul Ilfov, în localitățile Chitila și Cernica și intenționează să dezvolte spații de depozitare la Constanța și la Brașov.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier, devine membru al Board of Advisors în cadrul Evamar