Lectură de 2 minute

19 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Fan Courier crește salariile angajaților cu 15%: „Ne gândim să aducem forță de muncă din străinătate”

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Compania de curierat Fan Courier are în plan mărirea salariilor angajaților cu până la 15% și a început un proiect-pilot în hub-ul logistic pe care îl va deschide la Sibiu, prin care își propune să angajeze forță de muncă din Sri Lanka. 

Fan Courier are 7.500 de angajați și colaboratori și o flotă auto de 4.400 de autovehicule. Compania vrea să mărească salariile angajaților cu 15% în următoarea perioadă.

,,Noi avem un soft care ne spune foarte clar ce clienți avem, ce creșteri ale prețurilor la combustibil și ale energiei, iar prețurile au rămas în urmă. Trebuie să fim foarte atenți pentru că este o presiune foarte mare pe tot ce înseamnă cost, ambalaje, energie și combustibil. Mai mult, facem o mărire salarială în momentul de față, de aproximativ 15%. Toate salariile sunt mai mari de 2.200 de lei, la care se adaugă beneficiile. În funcție de performanță pot lua cu 5-7 sau 8% mai mult la salariu. Avem și bonurile de masă, am mai pus un bonus de loialitate, acel bonus de vechime. Noi nu avem un salariu fix, ci un venit care poate fi mai mare sau mai mic în funcție de performanță”, a spus Felix Pătrășcan, unul dintre fondatorii companiei de curierat, în cadrul unei conferințe de presă.

Firma de curierat a dat startul unui proiect-pilot de a aduce angajați din Sri Lanka pentru hub-ul logistic din Sibiu, pe care compania îl va deschide anul acesta.

,,Am făcut pachetul de angajare pentru angajați cu o ofertă de beneficii cu cazare inclusă. Știm ce înseamnă lipsa de personal în Cluj. De un an de zile studiem aducerea de forță de muncă din afara UE. Clujul nu prea are forță de muncă. Ne gândim să aducem din străinătate", a spus Felix Pătrășcanu în cadrul unei conferințe de presă, cu ocazia deschiderii noului hub din Cluj.

Fan Courier este o companie de curierat cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Felix Pătrășcanu, Adian Mihai și Neculai Mihai. Compania are 7.500 de angajați și colaboratori și o flotă auto de 4.400 de autovehicule.

Sursa foto: Fan Courier

Citeste si:
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fan Courier crește salariile angajaților cu 15%: „Ne gândim să aducem forță de muncă din străinătate”