Lectură de 2 minute

12 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Fan Courier deschide un hub în Cluj-Napoca, în urma unei investiții de 14,5 milioane de euro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Compania de curierat Fan Courier deschide un hub în Cluj-Napoca, în urma unei investiții de 14,5 milioane de euro, unde vor lucra 250 de angajați. Hub-ul se întinde pe o suprafață de 44.600 de metri pătrați si deservește zona operațională a filialei din Cluj-Napoca și întreaga zonă a Ardealului.

Hub-ul din Cluj este primul hub prevăzut cu o soluție care optimizează fluxul de curierat și reduce timpii de sortare și de tranzit cu o oră. Hub-ul are o capacitate de aproximativ 15.000 de expediții zilnice și funcționează cu 250 de angajați și șoferi de tranzit.

Noul hub al Fan Courier vine cu un sistem ergonomic, un sistem cu ,,fingere", care ajută la încărcarea și descărcarea mai rapidă a coletelor și reduce distanța pe care curierii o parcurg în interiorul depozitului.

”Inaugurăm astăzi un proiect extrem de important pentru noi și pentru clienții noștri. Sunt foarte mândru de echipa FAN Courier care, în mai puțin de 1 an de zile, într-un context dominat de pandemie și de perspectiva unei crize economice, a reușit să finalizeze un proiect complex și inovator, necesar pentru bunul demers al pieței de curierat din țară. A fost o investiție importantă, dar mai important este faptul că HUB-ul regional Cluj-Napoca vine să completeze din punct de vedere operațional capacitatea FAN Courier de preluare și sortare a expedițiilor zilnice, lucru ce se va regăsi în performanța operațională crescută cu impact direct în scăderea timpilor de livrare”, a declarat Adrian Mihai, CEO FAN Courier, cofondator al liderului de piață din industria locală de curierat.

Noul HUB de la Cluj-Napoca, a cărui construcție a început în februarie 2021 și s-a finalizat aproximativ 10 luni mai târziu (după care s-a trecut la instalarea benzii de sortare), are două direcții de activitate curentă: pe de o parte, găzduiește și preia activitatea filialei din Cluj ce deservește orașul Cluj-Napoca și zonele limitrofe, cu un număr de aproximativ 15.000 de expediții zilnice, iar pe de alta parte, preia și gestionează toate operațiunile de tranzit pentru expedițiile din întreaga zonă a Ardealului.

Hub-ul este dotat cu o bandă de sortare de tip Vanderlande (model Posisorter) cu o capacitate de sortare de 7.500 de colete pe oră.

Pe termen mediu, compania de curierat își propune să mai deschidă un hub în Sibiu, unde a fost deja achiziționat terenul. În plus, compania își propune continuarea dezvoltărilor la Ștefăneștii de Jos, cu un centru logistic.

Fan Courier este o companie de curierat cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Felix Pătrășcanu, Adian Mihai și Neculai Mihai. Compania are 7.500 de angajați și colaboratori și o flotă auto de 4.400 de autovehicule.

Citeste si:
Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier, devine membru al Board of Advisors în cadrul Evamar
Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier, devine membru al Board of Advisors în cadrul Evamar

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fan Courier deschide un hub în Cluj-Napoca, în urma unei investiții de 14,5 milioane de euro