Lectură de 2 minute

22 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Falafel, tabouleh și salata fattoush, printre cele mai comandate preparate libaneze de pe foodpanda

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Bucătăria libaneză este una dintre cele mai apreciate gastronomii la nivel mondial. De Ziua Națională a Libanului, sărbătorită în fiecare an pe data de 22 noiembrie, platforma de comenzi și de livrări rapide foodpanda România a realizat un top al celor mai comandate produse din bucătăria libaneză.

Tabouleh, o salată cu specific libanez care conține pătrunjel, lămâie, mentă, ceapă, grâu zdrobit și ulei de măsline, este una dintre cele mai comandate preparate cu specific libanez și poate fi comandată din meniul restaurantului Karamna din București.

O altă salată inspirată de bucătăria libaneză este și salata fattoush, preparată din crochete de lipie și legume proaspete: salată verde, castraveți, roșii, pătrunjel, dar și sumac și ulei de măsline. Preparatul poate fi găsit în oferta restaurantului Bybos din Constanța.

Falafel este unul dintre cele mai apreciate produse din bucătăria libaneză și este preparat din varză, roșii, salată iceberg, castraveți murați, mix de sosuri și cartofi prăjiți și poate fi găsit în restaurantul Shish Shaorma & Kebab din Sibiu.

Un alt preparat specific bucătăriei libaneze este și kebe mehlie din meniul restaurantului Naser din București și este un amestec din carne de vită, grâu zdrobit, mentă, boia iute, muguri de pin, piper și sumac.

Un preparat libanez este și lebanese uzi, rasol de vită gătit cu iaurt, orez, ceapă, muguri de pin, migdale și stafide. Preparatul poate fi găsit în Cluj, la restaurantul Marhaba Lebanese Restaurant.

foodpanda.ro este parte a grupului Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de comenzi și livrări de mâncare la nivel global. Platforma colaborează, în prezent, cu peste 8.000 de comercianți (restaurante și retaileri) din peste 40 de orașe: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Pitești, Târgu Mureș, Baia Mare, Bacău, Buzău, Brăila, Sebeș, Satu Mare, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Focșani, Târgoviște, Alba Iulia, Drobeta-Turnu Severin, Mioveni, Roman, Târgu Jiu, Deva, Bistrița, Botoșani, Suceava, Roman, Zalău, Slatina, Giurgiu, Tulcea, Miercurea Ciuc sau Sfântu Gheorghe.

Începând de anul trecut, foodpanda și-a extins serviciile în zona comerțului rapid și acoperă o gamă largă în afara livrării de mâncare, integrând în secțiunea Shops din platformă mii de produse disponibile pentru livrare imediată de la zeci de parteneri din retailul alimentar și non-alimentar.

Citeste si:
Bolt Market a „salvat” peste 2 tone de deșeuri alimentare în România, în 2023
Bolt Market a „salvat” peste 2 tone de deșeuri alimentare în România, în 2023

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Falafel, tabouleh și salata fattoush, printre cele mai comandate preparate libaneze de pe foodpanda