Lectură de 3 minute

05 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Exim Banca Românească finanțează Abatorul Periș cu 48 de milioane de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Exim Banca Românească a acordat un credit pentru capital de lucru în valoare de 48 de milioane de lei companiei Abatorul Periș, cel mai mare procesator de carne de porc din sud-estul țării, în cadrul schemei de ajutor de stat Ucraina, pe care banca o implementează în cadrul mandatului primit de la statul român.

 

Sursa foto: Exim Banca Romaneasca/ Abatorul Peris

Finanțarea cu dobândă subvenționată este acordată în numele și contul statului român, în cadrul schemei de ajutor de stat menită să asigure lichiditate și acces la finanțare firmelor care se confruntă cu dificultăți în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Creditul acordat este destinat finanțării activității curente a companiei și susținerii creșterii valorii adăugate pentru produsele românești.

Finanțările pe care le acordăm în cadrul acestui program permit companiilor locale să mențină active lanțurile de producție, prin infuzia de capital de lucru, dar și să continue planurile investiționale, fiind o resursă valoroasa și de exploatat.

Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească

Abatorul Periș este cel mai mare procesator al porcilor și cărnii de porc din sud-estul tarii și deține la Niculești, județul Dâmbovița, una dintre cele mai moderne facilități de producție, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual.

Contextul economic generat de conflictul din Ucraina a reprezentat o provocare și pentru Abatorul Peris punându-și amprenta asupra activității curente a societății.

Schema de ajutor de stat Ucraina pe care Exim Banca Românească o implementează în numele și în contul statului român, se adresează companiilor mari și IMM-urilor cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei care pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru, la rate de dobânda subvenționată, precum și garanții de stat care acoperă maximum 90% din creditele de investiții și creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, ca expuneri noi. Finanțările și garanțiile se acordă până la data limită de semnare a documentației contractuale ce va fi actualizată permanent pe site-ul Exim Banca Romaneasca, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023.

Abatorul Periș a fost înființată în 2019, cu scopul de a procesa și comercializa carne de porc destinată aprovizionării Capitalei și zonei de sud-est a țării. În ultimii ani, societatea a investit peste 20 mi­lioane de euro în retehnologizarea și creșterea capacității de producție și a devenit una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România. Produsele companiei sunt comercializate în marile lanțuri de magazine, cât și în rețeaua proprie de 25 de magazine de carne sub marca “Periș”. Abatorul Periș are peste 400 de angajați, iar în 2021 a avut o cifră de afaceri de aproximativ 70 milioane de euro

Citeste si:
ANPC, în mall Veranda: ce amenzi au fost aplicate și ce operatori au fost închiși temporar
ANPC, în mall Veranda: ce amenzi au fost aplicate și ce operatori au fost închiși temporar

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituții de cre­dit dupa active. Banca operează o rețea națională de distribuție de 83 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Exim Banca Românească finanțează Abatorul Periș cu 48 de milioane de lei