Lectură de 2 minute

14 Jun 2021 - Știri și Noutăți

evoMAG: Prețul mediu de achiziție pentru un televizor a urcat la 1.300 de lei, de la 1.100 de lei, anul trecut

Anca Olteanu

Televizoarele înregistrează, de la începutul anului, o creștere a prețului mediu de achiziție. Spre deosebire de anul trecut, clienții sunt dispuși să plătească mai mult acum pentru un televizor, iar prețul mediu a urcat de la 1.100 de lei, în 2020, la peste 1.300 de lei anul acesta, potrivit evoMAG.

evoMAG estimează o creștere de peste 10% a vânzărilor de televizoare în perioada mai-iulie, generată, în primul rând, de interesul crescut pentru vizionarea meciurilor de la Campionatul European de Fotbal UEFA EURO 2020. Față de edițiile anterioare, când nu existau restricții de socializare, microbiștii vor urmări meciurile de la EURO 2020 preponderent de acasă.

evoMAG estimează vânzări de peste 5.000 de televizoare în perioada mai – iulie din acest an și ia în calcul un plus de peste 10% a numărului de televizoare comercializate în 2021 față de anul anterior.

„După un început de an cu o stagnare a vânzărilor de televizoare, vedem, acum, un interes mai mare din partea clienților către astfel de echipamente, generat, în mare parte, de reluarea evenimentelor sportive, de prețurile tot mai accesibile pentru televizoare cu tehnologie de ultimă generație și de intrarea în portofoliu a unor modele noi cu specificații și funcții care permit vizualizarea cu mai mare ușurință a conținutului plătit și accesul la diferite platforme de streaming”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Ce urmăresc românii la achiziția unui televizor?

S-au modificat și preferințele românilor în legătură cu dimensiunile televizoarelor. Vor ca ecranele produselor achiziționate să fie tot mai mari, iar acum, sunt interesați de televizoare cu diagonala ecranului, în medie, de 43 de inci (109 cm), față de 32 de inci (81 cm) în trecut. Totodată, o categorie tot mai mare de clienți cumpără televizoare foarte mari, de peste 70 de inci (170 cm), și mai scumpe.

Citeste si:
Brutăria artizanală Pain Plaisir deschide o noua locaţie în proiectul de birouri J8 Office Park

În ultimul an au crescut și pretențiile românilor atunci când vine vorba de achiziția de televizoare și își doresc:

 • Să fie cât mai performante

 • Să permită conectarea wireless la internet

 • Să fie UHD (4K) sau, cel puțin, Full HD

  Citeste si:
  Grid a deschis cel de-al doilea magazin din București, în AFI Cotroceni
 • Să aibă un sunet cat mai clar și puternic

 • Să aibă telecomandă inteligentă

 • Să aibă integrat modul CI+ (Common Interface Plus) ce permite vizionarea de servicii TV plătite de la operatorii TV, fără a fi necesar un set-top-box/receiver

 • Să fie la reducere

evoMAG este una dintre companiile din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar anul trecut a deschis primul service pentru trotinete electrice.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  evoMAG: Prețul mediu de achiziție pentru un televizor a urcat la 1.300 de lei, de la 1.100 de lei, anul trecut