Lectură de un minut

12 Aug 2020 - Știri și Noutăți

Emmanuel Faber, CEO-ul Danone, despre polarizarea sectorului alimentar de către Covid-19: Nu va mai exista clasă de mijloc

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

CEO-ul Danone, Emmanuel Faber, susține că pandemia de Coronavirus va genera o polarizare a sectorului alimentar, consumatorii urmând fie să aleagă produse mai sănătoase și mai costisitoare, fie mai ieftine, pentru a reduce cheltuielile gospodăriilor. Astfel, se va produce o polarizare a pieței, unde nu va mai fi clasă de mijloc.

Faber se așteaptă ca noi comportamente de consum să apară în urma pandemiei, cauzate de doi factori: situația economică și criza socială care ar putea apărea, alături de apetitul pentru alimente sănătoase.

„Într-un fel, nu va mai fi o clasă de mijloc. O parte din aceasta va decădea. Pe de altă parte, vom vedea și un avans către clasa superioară, pentru că mulți oameni vor cere sănătate și calitate. Această relație între mâncare și sănătate nu a fost niciodată mai clară decât acum, pentru această generație, în contextul bolii COVID-19”, a explicat Faber (foto) într-un interviu pentru foodnavigator.com.

Danone analizează mai multe scenarii în care evaluează ce branduri să păstreze și ce canale să folosească pentru promovare și vânzare.

Vânzările Danone au scăzut cu 1% în primele șase luni din acest an, ajungând la 12,1 miliarde de euro. Dacă în primul trimestru, vânzările au fost stabile, în al doilea au fost lovite de izolarea impusă sau recomandată în multe state și au scăzut cu 5,7%, cel mai mare impact înregistrând vânzările de apă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Emmanuel Faber, CEO-ul Danone, despre polarizarea sectorului alimentar de către Covid-19: Nu va mai exista clasă de mijloc