Lectură de 3 minute

19 Mai 2021 - Știri și Noutăți

elefant.ro organizează a treia ediție a târgului online de carte elefantFest

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

În perioada 24-30 mai 2021, elefant.ro va organiza a treia ediÈ›ie a elefantFest, la care vor participa peste 100 de autori români È™i străini È™i cele mai importante de edituri din È›ară. Sunt aÈ™teptaÈ›i cel puÈ›in 1,5 milioane de vizitatori online, iar Marea Britanie este invitat special al ediÈ›iei.

Ediția a treia a elefantFest va avea ca partener de onoare British Council și beneficiază de susținerea Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

CITEȘTE despre prima ediție sau despre a doua ediție.

elefantFest la a treia ediție

Ideea elefantFest a apărut în 2020, la debutul pandemiei, când târgurile tradiÈ›ionale de carte au fost anulate, iar întreaga industrie de carte din România era în impas.

„Organizată sub sloganul „Fă-È›i timp să citeÈ™ti!”, această nouă ediÈ›ie elefantFest îÈ™i propune să readucă lectura în sfera de interes a unui număr cât mai mare de români. Formatul virtual ne permite È™i de această dată să venim cu propuneri cât mai diverse. Spre exemplu, în ultimele două zile ale târgului vom avea activități dedicate copiilor, sub umbrela elefantFest KIDS“, a declarat Adrian Dinu, director comercial de carte la elefant.ro.

La standurile celor peste 50 de edituri, dintre cele mai importante din România, vor putea fi achiziÈ›ionate peste 30.000 de titluri în limba română, de la best sellere până la cărÈ›i de specialitate, volume pentru copii È™i noi apariÈ›ii editoriale. Catalogul de carte în limba engleză va depăși È™i de această dată 600.000 de titluri.

Vânzări de cărÈ›i la târguri online

elefantFest KIDS va reuni în perioada 29-30 mai activități pentru cei mici, de la sesiuni de storytelling derulate împreună cu partenerii de la British Council, până la lansări de carte pentru copii sau alte evenimente dedicate juniorilor.

Peste 100 de evenimente È™i experienÈ›e literare, de la lansări de carte È™i prezentări ale unora dintre cele mai recente apariÈ›ii editoriale, până la interviuri cu autori foarte apreciaÈ›i, vor avea loc în cele 7 zile ale târgului. Editurile vor pregăti atât discounturi la zeci de mii de titluri, cât È™i cărÈ›i cu autograf. În plus, la ediÈ›ia din această primăvară sunt aÈ™teptaÈ›i să participe peste 1,5 milioane de vizitatori.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Cele mai recente statistici europene arată că românii dedică lecturii doar 5 minute pe zi È™i mai puÈ›in de 1% din veniturile gospodăriilor din È›ară sunt alocate achiziÈ›ionării de carte.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor peste 2.000.000 de clienÈ›i o gamă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din BucureÈ™ti È™i din È›ară, precum È™i prin partenerii la nivel naÈ›ional. Fondat în 2010, Elefant s-a extins È™i în afara țării deschizând o filiala la ChiÈ™inău, în Republica Moldova - magazinul online local elefant.md.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  elefant.ro organizează a treia ediÈ›ie a târgului online de carte elefantFest