Lectură de 2 minute

03 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Covid-19 | Vânzările Elefant.ro de produse pentru îngrijirea personală au explodat, iar cele de jucării s-au dublat în martie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Vânzările Elefant.ro de produse pentru îngrijirea personală și cosmetică au explodat, cele de jucării și produse pentru copii s-au dublat, iar cele de cărți au crescut cu circa 20%, în luna martie a acestui an, când pandemia de Coronavirus s-a răspândit în România, a declarat Sergiu Chircă, CEO Elefant.ro.

„Dată fiind această perioadă cu restricții de circulație, în care multe familii își derulează activitatea de acasă, vânzările la anumite categorii de produse au explodat, iar la altele cererea e mai mică. Cumva, la elefant.ro aceste schimbări de comportament de consum s-au echilibrat. Evident, categoriile cu produse mai puțin esențiale, precum parfumurile, ceasurile, gențile au o cerere mică acum, dar la alte categorii s-a înregistrat o creștere accentuată a vânzărilor. La cărți, avem un plus de 20% în martie față de februarie, la jucării și produse pentru copii vânzările s-au dublat și efectiv au explodat la produsele pentru îngrijire personală și cosmetică”, a declarat Sergiu Chirică, CEO al Elefant.ro.

Plățile cu cardul au crescut de la 20% la peste 50% în luna martie comparativ cu lunile anterioare.

„Ca noutate, am decis să grupăm produsele esențiale într-o categorie la îndemână în așa fel încât să poți găsi rapid cele mai necesare produse: de la servețele umede antibacteriene sau mănuși de latex, până la produse pentru bebeluși sau detergenți de vase. Practic, cam tot ce ar putea o familie să aibă nevoie acum pentru îngrijire personală sau îngrijirea casei este la distanță de un click”, a adăugat Sergiu Chirică.

Recent, Elefant.ro a anunțat că asigură transport gratuit la orice comandă plasată pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, dorind să contribuie la protejarea acestei categorii de populație, în contextul actualei situații de urgență generată de pandemia de COVID-19.

Elefant Online SA, compania ce administrează magazinul online elefant.ro, a înregistrat, la finalul anului 2019, o cifră de afaceri de peste 36 de milioane de euro, în creștere cu 25% față de 2018.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Covid-19 | Vânzările Elefant.ro de produse pentru îngrijirea personală au explodat, iar cele de jucării s-au dublat în martie