Lectură de 2 minute

22 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Elefant.ro își propune un record de vânzări, de Ziua Internațională a Cărții: 150.000 de volume în 24 de ore

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Elefant.ro își propune să stabilească un record de Ziua Internațională a Cărții, de pe 23 aprilie, și să vândă 150.000 de volume în doar 24 de ore. Cumpărătorii vor avea acces la peste 26.300 de titluri cu preț redus. Discount-ul oferit de elefant.ro va depăși 50% la mii de titluri.

“Dincolo de obiectivul pe care ni l-am propus pentru această zi în care sărbătorim cartea, lectura, autorii și cititorii în egală măsură, pe termen lung ambiția noastră este să aducem cel puțin o carte în fiecare gospodărie din România, în fiecare an, și să contribuim astfel la ridicarea României de pe ultimele locuri în Europa la consumul de carte”, explică Adrian Dinu, director comercial Carte, la elefant.ro.

În acest moment, potrivit estimărilor elefant.ro, în medie, consumul mediu de carte este de 1-1,5 cărți pe an / locuitor la nivel național dar, potrivit unor statistici Eurostat, românii citesc în medie doar 5 minute pe zi și 70% dintre ei nu citesc nici măcar o carte pe an.

Dacă în Uniunea Europeană, în 2018, s-au vândut cărți în valoare de 5,1 miliarde de euro, în România în aceeași perioadă, potrivit estimărilor jucătorilor din piață, vânzările s-au ridicat la 80-100 de milioane de euro.

Elefant cărți - oferte pe 23 aprilie

În fiecare an, pe 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor 3.000.000 de clienți o gamă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, precum și prin parteneri, la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării, deschizând o filială la Chișinău, în Republica Moldova - magazinul online local elefant.md.

Elefant Online, compania ce operează elefant.ro, a depășit în 2020 previziunile de creștere obținând o cifră de afaceri de 235 milioane lei și un profit operațional de 5,7 milioane lei. Comparativ, cifra de afaceri obținută de elefant.ro a fost anul trecut cu 35% mai mare față de 2019. Conform estimărilor de la începutul exercițiului financiar, 2020 a fost și primul an în care compania a înregistrat profit.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Elefant.ro își propune un record de vânzări, de Ziua Internațională a Cărții: 150.000 de volume în 24 de ore