Lectură de un minut

05 Jan 2024 - Știri și Noutăți

E. Leclerc, concurentul Carrefour din Franța, intervine în lupta prețurilor: ”Producătorii de alimente au scumpit nejustificat produsele”

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Michel-Edouard Leclerc, președintele celui mai mare lanț de supermarketuri din Franța, E. Leclerc, a cerut tuturor companiilor mari de bunuri de larg consum să-și reducă prețurile, ținând cont de decizia concurentului Carrefour de a renunța la produsele PepsiCo pe fondul negocierilor de preț.

Sursa foto: Shutterstock.com

Retailerii de produse alimentare din mai multe țări, inclusiv Germania și Belgia, au oprit comenzile unor produse în ultimul an, o tactică în negocieri pe care inflația a făcut-o mai combativă, notează ESM.

„Trebuie să-i convingem în luna viitoare pe toți acești furnizori mari, care au făcut greșeala de a-și crește prețurile excesiv, să le scadă acum sau să le modereze”, a precizat Michel-Edouard Leclerc, într-o postare pe LinkedIn.

Franța este de acum cuprinsă de o dezbatere asupra prețului produselor de bază, retailerii susținând că producătorii au crescut prețurile nejustificat de mult. Guvernul a cerut retailerilor și furnizorilor să încheie negocierile anuale privind prețurile în ianuarie, cu două luni mai devreme decât de obicei, deoarece încearcă să reducă inflația.

În acest context, Carrefour a declarat că magazinele sale din Belgia, Franța, Italia și Spania nu vor mai stoca produse Pepsi, Lay's, Cheetos și 7up din cauza „creșterilor inacceptabile de preț”.

Într-o declarație, PepsiCo a transmis că a fost în discuții cu Carrefour de multe luni și ”vom continua să ne angajăm cu bună-credință pentru a încerca să asigurăm că produsele noastre sunt disponibile”.

Franța a reprezentat aproximativ 1% din veniturile pentru PepsiCo în 2022, conform cifrelor Nielsen, analizate de Barclays.

E. Leclerc nu a răspuns dacă va retrage PepsiCo sau orice alte produse, având în vedere situația declanșată.

Citeste si:
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  E. Leclerc, concurentul Carrefour din Franța, intervine în lupta prețurilor: ”Producătorii de alimente au scumpit nejustificat produsele”