Lectură de 3 minute

29 Mar 2023 - Știri și Noutăți

DSV Road investește în digitalizare: clienții pot urmări în timp real unde se află mărfurile lor

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

DSV Road, companie de transport de mărfuri din Europa, estimează o creștere de peste 30% a cererii pentru transport de tip grupaj pe rute interne și internaționale și servicii auxiliare acestuia, ceea ce va reprezenta aproximativ 55 de milioane de euro din întreaga afacere a companiei în 2023. 

 

Sursa foto: DSV Road

Transportul de tip grupaj este unul din cele mai căutate tipuri de transport, aducând peste 50% din business-ul DSV Road în România. În 2023, au crescut semnificativ atât cererea pentru acest tip de transport, cât și cererea pentru cele 16 servicii adiacente acestui mod de transport de mărfuri, cu precădere pentru servicii de livrare fixă, lift și liză, preavizare cu o zi înainte, livrare sau ridicare mărfuri la oră preferențială, livrarea de mărfuri periculoase (ADR) și asigurare cargo.

De asemenea, o parte importantă din creșterea transportului de tip grupaj este bazată pe creșterea cererii pentru servicii transport intern pentru mărfuri, între numeroase localități din România.

Creșterea cererii cu peste 30% pentru transportul de tip grupaj și servicii adiacente este determinată și de flexibilitatea mare oferită de transportul de tip grupaj, companiile putând importa sau exporta cantități flexibile de mărfuri, de la 10 kg până la 3.000 de kg.

Investiții în digitalizare: clienții își pot planifica rutele

Totodată, investiția în digitalizare a contribuit la dezvoltarea business-ului de grupaj, DSV Road oferind companiilor posibilitatea să urmărească în timp real, prin opțiunea track and trace, unde se află mărfurile lor pe rutele dintre România și alte țări din Europa, prin aplicația myDSV.

DSV Road continuă investiția în această aplicație, în care de asemenea clienții își pot planifica rutele și pentru care își propune să fie folosită de peste 98% din clienți până la finalul anului.

Cele mai transportate mărfuri în regim grupaj sunt produse din categoria fashion, componente auto, produse de nișă, produse electro-IT, dar și alimentare și alte mărfuri perisabile.

Pentru că ajută companiile să optimizeze costurile de transport, grupajul este preferat de toate tipurile de firme, mici, medii și corporate, indiferent de dimensiunea business-ului, din toate domeniile – printre care retail, ecommerce, IT&C și automotive.

Citeste si:
Jumbo a inaugurat al doilea magazin din Oradea. Câte magazine vrea să deschidă în România, până la finalul anului
Jumbo a inaugurat al doilea magazin din Oradea. Câte magazine vrea să deschidă în România, până la finalul anului

România este una dintre cele mai importante piețe din regiune pentru grupul danez DSV, prezent local de aproape 30 de ani. Astfel, pentru 2023, compania DSV Road se așteaptă la o creștere a business-ului cu 10%, după ce anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro, mai mare cu 40% decât în 2021, datorită creșterii numărului de clienți și a cererii pentru toate tipurile de transport, în special grupaj și intermodal.

DSV Road este unul dintre cei mai mari transportatori din România și Europa, oferind servicii complete de transport – regim grupaj, încărcare parțială (less than truckload) și încărcare completă (full truck load), dar și servicii de transport pe bază de combustibil bio, ca parte din misiunea companiei de a reduce poluarea. DSV Road este una din entitățile juridice ale grupul DSV, prezent în România din 1994, alături de DSV Solutions și DSV Air&Sea. Parte din grupul danez DSV Global Transport & Logistics, compania DSV are activitate în 13 orașe din România. DSV oferă servicii complete de transport și logistică pe toate tipurile de transport (rutier, aerian, maritim și feroviar), servicii multimodale și servicii de depozitare și fulfilment pentru industrii ca retail, pharma, automotive și altele.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  DSV Road investește în digitalizare: clienții pot urmări în timp real unde se află mărfurile lor