Lectură de un minut

04 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Douglas se pregătește de listarea la bursă. Ce planuri are lanțul german de parfumerii anul acesta

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Douglas intenționează să se listeze la bursa germană cu o valoare de 1,1 miliarde de euro
Lanțul german de parfumerii ar urma să fie listat la Bursa de Valori din Frankfurt în primul trimestru al anului 2024. Prin această operațiune, compania urmărește să își îmbunătățească datoria și să își diminueze efectul de levier din bilanțul actual.

 

 

Sursa foto: Douglas

Lanțul german de parfumuri Douglas, controlat de fondul de investiții CVC, a confirmat că pregătește o ofertă publică inițială (IPO) la Bursa de Valori din Frankfurt, care ar putea fi finalizată în primul trimestru al anului 2024, cu un aport de capital țintă de aproximativ 1,1 miliarde de euro, din care aproximativ 800 de milioane de euro prin ofertă și o injecție suplimentară de capital de aproximativ 300 de milioane de euro din partea acționarilor existenți, scrie modaes.com.

În acest sens, structura ofertei finale și termenii IPO vor fi stabiliți înainte de publicarea prospectului de ofertă și de începerea bookbuilding-ului.

Lanțul se așteaptă să utilizeze veniturile obținute pentru a-și reduce și mai mult efectul de îndatorare și este încrezător că poziția de datorie rămasă va fi refinanțată în condiții mai bune în legătură cu oferta publică inițială, ceea ce ar accelera reducerea datoriei și ar reduce cheltuielile cu dobânzile ale companiei, extinzând astfel flexibilitatea financiară a grupului Douglas și creând în continuare valoare.

După finalizarea IPO, CVC Capital Partners va continua să dețină o participație majoritară indirectă în Douglas Group, în timp ce familia Kreke va rămâne, de asemenea, acționar indirect al companiei, care a precizat că "acești doi acționari indirecți existenți nu vor vinde nicio acțiune în cadrul IPO".

Cu sediul central în Düsseldorf, Germania, Douglas Group se concentrează în prezent pe piața europeană, cu operațiuni omni-channel în 22 de țări și aproximativ 18.000 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Douglas se pregătește de listarea la bursă. Ce planuri are lanțul german de parfumerii anul acesta