Lectură de 2 minute

25 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Douglas anunță o creștere cu 12% a cifrei de afaceri

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerul german de parfumuri și produse cosmetice, deținut de CVC Capital Partners, a încheiat primele nouă luni cu vânzări de 3,21 miliarde de euro și un profit net de 44,9 milioane de euro.

Sursa foto: Douglas

Douglas respiră în al treilea trimestru. Compania germană de distribuție de parfumuri și cosmetice, deținută de fondul CVC Capital Partners, a încheiat primele nouă luni ale anului prin creșterea cifrei de afaceri și ieșirea de pe pierderi, după cum a anunțat compania, notează modaes.com.

Concret, retailerul a încheiat perioada cu vânzări de 3,21 miliarde de euro, cu 12% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. În plus, compania a înregistrat un profit net de 44,9 milioane de euro, față de o pierdere de 82,5 milioane de euro în aceeași perioadă din 2022.

Douglas și-a majorat vânzările pe toate canalele de distribuție, în special în magazinele sale, unde și-a crescut cifra de afaceri cu 11%. Creșterea companiei a avut loc, de asemenea, prin intermediul comerțului electronic, unde și-a majorat cifra de afaceri cu 9%. Compania a evidențiat performanța bună a afacerii pe piața europeană.

Numai în al treilea trimestru, compania a înregistrat vânzări de 910,5 milioane de euro, cu 7% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. În plus, pierderile companiei germane au fost reduse cu 495, până la 26,1 milioane de euro.

Creștere cu 6% mai mare în Europa Centrală și de Est

Compania, care își împarte cifra de afaceri în Europa pe regiuni, a înregistrat o creștere cu 6% mai mare în Europa Centrală și de Est în acest trimestru, ceea ce a dus la o cifră de afaceri de 473 milioane de euro. În plus, în Europa Centrală, aceasta și-a majorat cifra de afaceri cu 24%, până la 449 milioane de euro.

Pe piața sa de origine, Germania, compania a obținut o creștere de 16% a cifrei de afaceri, cu venituri de 1.459 milioane de euro. În această regiune, compania continuă să concentreze cea mai mare parte a afacerilor sale în funcție de cifra de afaceri, urmată de Franța, unde Douglas a crescut cu 4% în primele nouă luni, până la 652 de milioane de euro.

Societatea a deschis 33 de magazine în cele nouă luni, dar a închis 95. În total, întreprinderea are acum cu 62 de magazine mai mult decât în urmă cu un an, 1.713 magazine. Compania leagă declinul rețelei sale de retail de închiderile care au avut loc în Spania, după ce în urmă cu un an a anunțat că va reduce 70% din magazinele sale din această țară.

Citeste si:
O inițiativă pentru un mediu mai curat – SARANTIS GO
O inițiativă pentru un mediu mai curat – SARANTIS GO

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Douglas anunță o creștere cu 12% a cifrei de afaceri