Lectură de 4 minute

26 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Două antreprenoare din industria agroalimentară au primit finanțare de 15.000 de euro în cea de-a doua ediție a programului Empowering Women in Agrifood 2021

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

A doua ediție a programului Empowering Women in Agrifood (EWA), dezvoltat de EIT Food și organizat de Impact Hub București, a selectat cele două antreprenoare la început de drum în domeniul sustenabilității agroalimentare care vor beneficia de finanțare totală de 15.000 de euro pentru a-și dezvolta ideile de afaceri.

Eugenia Bucur, fondatoarea Innovati Foods, produce gustări funcționale, sănătoase, dietetice, fortificate cu vitamine și antioxidanți prin reciclarea subproduselor din industria vinului, reducând astfel la zero deșeurile organice. Iar Annamaria Kiss, fondatoarea Anna’s Urban Garden, oferă servicii de urban edible landscaping (peisagistică productivă) pasionaților de grădinărit din mediul urban și adepților unui stil de viață sănătos și sustenabil.

Criteriile de selecție

După cinci luni de mentorat personalizat, traininguri și evenimente, Eugenia Bucur și Annamaria Kiss împreună cu alte opt antreprenoare finaliste în program și-au susținut ideile în fața unui juriu și au expus progresul înregistrat în cadrul Empowering Women in Agrifood, precum și intențiile de dezvoltare a business-ului lor în viitorul apropiat.

Cele mai importante criterii de selecție a celor două antreprenoare care să beneficieze de finanțare au fost inovația ideii, nevoia pe care soluția propusă o adresează, planul de business și posibilitatea de scalare, impactul socio-economic și exploatarea oportunităților din domeniul agrifood. Eugenia Bucur și Annamaria Kiss au obținut, astfel, 15.000 de euro pentru a-și susține și dezvolta ideea de afaceri mai departe.

Retail jobs

„EWA a fost pentru mine o experiență antreprenorială și un ajutor incomensurabil în stadiul în care mă aflam înainte de începerea programului, pentru că m-a ajutat să obțin noi perspective despre afacerea mea, am avut șansa de a învață mai multe din punct de vedere financiar și să mă dezvolt profesional. Am reușit să-mi consolidez cunostiintele de marketing, competențele de luare a decizilor corecte în mediul de afaceri și de leadership”, spune Eugenia Bucur, care a obținut 10.000 de euro pentru afacerea ei prin programul Empowering Women in Agrifood (EWA).

Evaluarea juriului a reprezentat 40% din nota finală primită de antreprenoare, restul de 60% însemnând progresul înregistrat de acestea de-a lungul celor 5 luni de program.

Am aplicat la acest program fără mari așteptări și am fost foarte încântată când am aflat că am fost selectată. Am văzut organizatori dedicați, mentori deosebiți și participante care inspiră prin curaj și motivație. EWA m-a făcut să ies din mindsetul de „mămică” în umbra căruia am plantat și semințele proiectului Anna’s Urban Garden, ajutându-mă și încurajându-mă să-mi asum niște riscuri care nu doar au adus lumina necesară creșterii, ci și multe resurse valoroase. Chiar și fără să mă gândesc la posibilitatea finanțării, ocazia participării la program este un mare win”, completează Annamaria Kiss, care beneficiază de finanțare de 5.000 de euro.

Pe parcursul programului Empowering Women in Agrifood, cele 10 antreprenoare finaliste au lucrat împreună cu mentorii lor în direcția motivației de a conduce afacerea, dezvoltării ideii de business sau îmbunătățirii operațiunilor business-ului, dar și în ceea ce privește strategia de monetizare și de marketing, canalele de distribuție și vânzări, creșterea veniturilor și a numărului de clienți precum și dezvoltarea de produse și parteneriate noi.

Citeste si:
Elefant.ro,10 milioane de comenzi livrate în 12 ani. Sergiu Chircă, director general: În 18 luni estimăm că două treimi din vânzări vor fi generate prin marketplace
Elefant.ro,10 milioane de comenzi livrate în 12 ani. Sergiu Chircă, director general: În 18 luni estimăm că două treimi din vânzări vor fi generate prin marketplace

Ca urmare, 40 % dintre ele au atras primii clienți și clienți noi pe perioada de mentorat din EWA, iar 60% au stabilit noi parteneriate care să le ajute să-și dezvolte mai departe ideile.

EWA este un program dezvoltat de EIT Food și este implementat de către Impact Hub Bucharest. Programul se desfășoară la nivel european pentru 80 de femei antreprenor din opt țări europene (Bulgaria, Portugalia, România, Spania,Turcia, Grecia, Lituania și Polonia). Începând cu 2021, reprezintă oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub. Impact Hub Bucharest este punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Două antreprenoare din industria agroalimentară au primit finanțare de 15.000 de euro în cea de-a doua ediție a programului Empowering Women in Agrifood 2021