Lectură de 2 minute

05 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Domeniile Prince Matei lansează pe piață recolta din 2016 Prince Matei

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Domeniile Prince Matei lansează pe piață recolta din 2016 Prince Matei, un vin de colecție, produs pe teritoriul din Dealu Mare. Ediția vine cu un număr limitat de sticle.

„Fiecare lansare de recoltă pentru vinul fanion al cramei reprezintă o provocare și o bucurie. Suntem siguri că Prince Matei 2016 va convinge cunoscătorii de vinuri românești premium și că va ocupa un loc privilegiat în selecțiile colecționarilor”, a subliniat domnul Alin Lăzărescu, general manager Via Viticola.

Recolta din 2016 este importantă, având în vedere că vine după perioada 2014 și 2015, ani în care din cauza condițiilor naturale nu s-a putut obține un vin specific cramei. Prince Matei este un vin roşu, sec, cu o istorie de peste 20 de ani, un produs obținut din struguri de la viile care au peste 40 de ani, de pe teritoriul din Dealu Mare. Vinul Prince Matei este făcut din struguri cultivați în cramă, în satul Zorești.

„Un vin de clasă, mai degrabă elegant decât puternic, cu specificitate, dar și cu o personalitate distinctă. Complexitatea aromatică este bazată în principal pe finețea parfumurilor, pentru că nici vișina, nici pruna, nici ciocolata, nici ierburile și nici condimentele nu țin neapărat să iasă în față, ba chiar, amabile, lasă loc și unor elegante note balsamice să încânte gustul.

Cu siguranță, însă, în câțiva ani lucrurile se vor schimba. În foarte bine, pentru că singurul lucru care ne poate deranja la Prince Matei 2016 este tinerețea. Prince Matei ne-a obișnuit cu ideea că își arată adevărata valoare pe la vreo 10 ani de la recoltă”, explică Horia Hasnaș, specialist în vinuri.

Noua gamă Domeniile Prince Matei, lansată anul acesta, vine în trei sortimente: vinul alb cu arome de flori de câmp, miere și piersică albă, fiind maturat timp de patru luni în butoaie noi de stejar românesc; vinul rose cuprinde patru soiuri, Merlot, Cabernet Saauvignon, Feteasca Neagră și Pinot Noir și vinul roșu, care este format din Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

Vinurile Domeniile Prince Matei sunt disponibile din această vară și în marile rețele de retail și pe principalele platforme de e-commerce.

Domeniile Prince Matei cuprinde o producție ce se întinde pe 80 de hectare de pământ și sunt deținute de holding-ul Vintruvian Estates din 2019. Grupul care are în proprietate și Viticola Sarica Niculițel în Dobrogea, a investit în modernizarea echipamentelor de vinificație, precum și în revitalizarea plantațiilor vechi din zona Zorești (județul Buzău) pentru a valorifica mai departe această producție din Dealu Mare.

Citeste si:
S-a lansat Domeniul Strehan, o nouă cramă în România
S-a lansat Domeniul Strehan, o nouă cramă în România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Domeniile Prince Matei lansează pe piață recolta din 2016 Prince Matei