Lectură de 2 minute

14 Feb 2024 - Știri și Noutăți

DN AGRAR Group va dezvolta ferma Straja cu 9,2 milioane de euro, credit de la Exim Banca Românească

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

DN AGRAR Group, ferma zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, va accesa o facilitate de credit de 9,2 milioane de euro de la Exim Banca Românească pentru dezvoltarea fermei Straja, respectiv pentru achiziția de echipamente și animale. Pentru acest proiect, DN AGRAR va contribui cu 20,78% din surse proprii.

Sursa foto: DN Agrar Group/ Exim Banca Românească

Am consolidat grupul în ultimii ani prin noi achiziții și în 2023 am demarat proiectul Straja prin care ne propunem extinderea capacității de producție cu 5.000 de bovine și care va permite dublarea cifrei de afaceri până la sfârșitul anului 2027. În prezent, pentru această noua fermă creștem septelul la DN AGRAR Prodlact. Ne propunem operaționalizarea începând cu trimestrul 3 din 2024, cu 600 de vaci de muls. Urmează o perioadă de creștere treptată a capacității de producție, iar maximul va fi atins la finalul anului 2027.

Jan Gijsbertus de Boer, Președinte al Consiliului de Administrație, CEO DN AGRAR Group

Ferma Straja se va întinde pe o suprafață de 10 hectare, va avea 2 rotoare pentru muls și va atinge capacitatea maximă în 3 ani, cu o producție de lapte estimată la aproximativ 100.000 litri de lapte pe zi, la finalul lui 2027. Finanțarea proiectului și condițiile aferente sunt supuse aprobării acționarilor în cadrul AGEA din 12 martie 2024.

DN AGRAR Group, formată din 13 societăți, dintre care 4 ferme specializate în creșterea bovinelor de lapte și producția de lapte de vacă, desfășoară o activitate integrată oferind inclusiv servicii de logistică și transport de lapte de vacă la nivel național și european. În domeniul cerealelor, grupul cultivă peste 7.000 de hectare, cu cereale și furaje, în principal pentru a asigura hrana celor aproximativ 14.000 de animale existente în fermele DN AGRAR Group.

În 2023, cantitatea de lapte livrată de către fermele de vaci ale DN AGRAR Group a fost de aproximativ 55 milioane de litri de lapte, un plus de aproximativ 14% comparativ cu anul 2022.

DN AGRAR Group este fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara. Compania a fost înființată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO din februarie 2022. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultantță pentru afaceri și management.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  DN AGRAR Group va dezvolta ferma Straja cu 9,2 milioane de euro, credit de la Exim Banca Românească