Lectură de 2 minute

28 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Directorul Purcari: Château-ul nostru de lux a fost practic transformat peste noapte într-o tabăra de refugiați

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de vin Purcari din Republica Moldova oferă adăpost și masă pentru familii din Ucraina care au nevoie de ajutor, anunță compania în raportul financiar cu date preliminare, unde precizează că și-a crescut veniturile cu 20% ajungând la 244,6 milioane de lei.

Îmbunătățirea mixului de produse vândute, precum și revenirea vânzărilor în piețe cu marginalitate mai înaltă au compensat presiunea inflaționistă pe costuri, cu EBITDA pentru segmentul de vinuri, atingând 72,4 milioane de lei și profitul net 45,0 milioane de lei.

Grupul a consolidat Ecosmart Union, o companie de gestionare a reciclării deșeurilor, prin creșterea participației de la 27% la 65,5%. Ecosmart a contribuit cu 7,3 milioane de lei la veniturile grupului, influențând negativ la nivel de profit net cu 3,9 milioane de lei. Grupul estimează că Ecosmart va contribui cu circa 30 milioane de lei la veniturile totale în 2022, operând cu o marja EBITDA estimată în intervalul de 5-10%.

Invadarea Ucrainei de către Rusia: Purcari cazează refugiați

„Nu putem omite faptul că lumea s-a schimbat pe 24 februarie, în urmă invaziei ruse a Ucrainei. Viziunea noastră asupra geopoliticii regionale a fost determinată încă în 2014, prin lansarea Purcari Freedom Blend, produs din struguri indigeni ucraineni, moldovenești și georgieni. Echipa noastră a lansat pentru valul de refugiați un centru de ajutor și o linie de contact 24/7 începând cu după-amiază zilei de 24 februarie, pentru a aranja cazarea pentru câți mai mulți din cele zeci de mii de familii de ucraineni care fug din zona de conlict”, se arată în comunicatul emis.

„Echipa noastră condusă de Corina Timofti, managerul departamentului de turism, lucrează eroic, cu doar 3-4 ore de somn pe noapte, pentru a face față avalanșei de refugiați, în pricipal femei și copii, în căutarea unui loc nou și sigur în Moldova. Château-ul nostru de lux a fost practic transformat peste noapte într-o tabăra de refugiați. Mulți dintre angajații noștri au primit în propriile case familiile care fug de război. Criză actuală este un test al umanității și compasiunii noastre și sunt enorm de inspirat de modul în care echipa Purcari a întâmpinat această provocare”, a adăugat Victor Bostan, director general al Purcari Wineries.

Pentru anul acesta, compania vrea să crească veniturile cu 15-20%.

Sursa foto: Facebook Copil Comunitate Familie

Citeste si:
Zara își redeschide magazinele din Ucraina după o absență de doi ani
Zara își redeschide magazinele din Ucraina după o absență de doi ani
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Directorul Purcari: Château-ul nostru de lux a fost practic transformat peste noapte într-o tabăra de refugiați