Lectură de un minut

06 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Diageo investește 25 de milioane de euro pentru a crește producția de Guinness fără alcool

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Diageo a anunțat că intenționează să investească 25 de milioane de euro într-o nouă instalație la sediul său de la St. James Gate din Dublin, Irlanda, în încercarea de a crește producția mărcii sale Guinness 0.0.

Sursa foto: Unsplash

Noua facilitate va dispune de șase noi unități de procesare cu o capacitate totală de 500.000 de hectolitri, în condițiile în care cererea pentru varianta fără alcool a popularului stout începe să se încălzească, relatează ESM.

Producția de Guinness 0.0, care a fost lansată pentru prima dată în 2021, se preconizează că va crește cu aproximativ 300% ca urmare a investiției.

Categoria fără alcool și retragerea de la bursă

Potrivit rapoartelor, Diageo anticipează că acest sortiment va reprezenta aproximativ 10% din toate vânzările Guinness în Irlanda în următorii ani.

La începutul acestui an, Diageo și-a retras acțiunile de pe bursele Euronext Paris și Euronext Dublin.

Firma a declarat că decizia a venit după o evaluare cuprinzătoare a volumelor de tranzacționare, a costurilor și a obligațiilor administrative asociate listărilor. Procesul de delistare a fost finalizat la sfârșitul lunii mai de la ambele burse.

Potrivit Diageo, retragerea de la tranzacționare nu va avea niciun efect asupra activităților sale de zi cu zi în Franța sau Irlanda.

Citeste si:
AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania
AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Diageo investește 25 de milioane de euro pentru a crește producția de Guinness fără alcool