Lectură de 2 minute

24 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Decizie neașteptată: un mare retailer a refuzat o ofertă de 5.8 miliarde de dolari, după ce a anunțat concediera a 2000 de angajați și închiderea a 5 magazine

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Marile magazine se confruntă cu dificultăți pe ambele maluri ale oceanului: pentru a evita aceeași soartă ca și grupul german Galeria, aflat în dificultate, cunoscutul lanț de magazine de lux Macy's va reduce până la 2 350 de locuri de muncă și va închide cinci mari magazine.
 

Cele cinci locații care urmează să se închidă sunt două mari magazine din California și câte unul în Florida, Hawaii și Virginia. De asemenea, compania taie posturi de conducere. La sfârșitul acestei luni, vânzarea de lichidare va începe în magazinele afectate, scrie retaildetail.eu.

"Pe măsură ce ne pregătim să implementăm o nouă strategie pentru a răspunde nevoilor unui consumator și ale unei piețe în continuă schimbare, am luat decizia dificilă de a ne reduce forța de muncă cu 3,5% pentru a deveni o companie mai raționalizată", au declarat reprezentanții Macy's

În pragul unei preluări?

Reorganizarea vine într-un moment în care compania își schimbă directorii executivi și, posibil, și proprietarii. În decembrie, grupurile de investitori Arkhouse Management și Brigade Capital Management ar fi făcut o ofertă de 5,8 miliarde de dolari (5,4 miliarde de euro) pentru a scoate Macy's de pe bursă. Compania listată la bursă nu a dat încă un răspuns definitiv, dar este deja cert că un nou CEO va începe în februarie. Tony Spring îl va înlocui atunci pe Jeff Gennette, care se afla în această funcție din 2017.

Ulterior, Macy's Inc. a anunțat într-un comunicat cu privire la faptul că consiliul său de administrație nu a acceptat oferta de achiziție din partea Arkhouse Management Co. LP și Brigade Capital Management, LP, în valoare de 5,8 miliarde de dolari.

Consiliul de administrație "a stabilit că propunerea fără caracter obligatoriu nu constituie o bază pentru a încheia un acord de confidențialitate sau pentru a furniza informații de diligență necesară către Arkhouse și Brigade". Decizia a fost luată după "o analiză atentă", a precizat compania.

Macy's a ajuns la concluzia că oferta "nu este acționabilă" și că "nu reușește să ofere o valoare convingătoare" acționarilor companiei, a comentat președintele și directorul general Jeff Gennette.

Macy's mai deține 720 de magazine în Statele Unite și mai deține Bloomingdales și Bluemercury, dar se află sub o presiune tot mai mare. Profitul este în scădere de ani de zile, dar acum, când cheltuielile consumatorilor pentru haine au scăzut, scad și vânzările. În ultimul exercițiu financiar (între septembrie 2022 și septembrie 2023), vânzările în magazinele fizice au scăzut cu până la 7 %.

Citeste si:
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Decizie neașteptată: un mare retailer a refuzat o ofertă de 5.8 miliarde de dolari, după ce a anunțat concediera a 2000 de angajați și închiderea a 5 magazine