Lectură de un minut

24 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Una dintre cele mai mari platforme de comerț electronic din lume va concedia peste o mie de angajați

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

eBay elimină aproximativ o mie de posturi, ceea ce reprezintă aproximativ 9% din forța sa de muncă. Poate că piața second-hand câștigă popularitate, dar și concurența este în creștere.

Sursa foto: Unsplash

Directorul general Jamie Iannone a anunțat marți reducerile de personal într-un e-mail adresat angajaților. "În timp ce facem progrese în raport cu strategia noastră, numărul total de angajați și cheltuielile noastre au depășit creșterea afacerii noastre", a spus executivul.

Numărul de contracte din cadrul "forței de muncă alternative" - pe scurt, freelanceri și interimari - va fi, de asemenea, redus în următoarele luni, citează retailDetail.eu.

Compania intenționează să se reorganizeze pentru a alinia și consolida mai bine echipele, cu scopul de a îmbunătăți "experiența end-to-end și de a răspunde mai bine nevoilor clienților din întreaga lume". În luna februarie a anului trecut, eBay a concediat deja 500 de angajați, reprezentând atunci 4% din totalul forței de muncă.

Site-ul de licitații a fost nevoit să admită previziuni mai mici decât cele așteptate pentru din trimestrul extrem de important de la sfârșitul anului. eBay a fost un pionier în domeniul vânzărilor la mâna a doua și al platformelor, dar acum se luptă cu acest avantaj inhibitor. Noii factori perturbatori acaparează din ce în ce mai mult cota de piață, cum ar fi Vinted în categoria second-hand, dar și Temu și Shein pentru produse noi ieftine.

Fondat în 1995 în San Jose, California, eBay este una dintre cele mai mari plaforme de comerț electronic din lume. eBay include plaformele marketplace și classifieds.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Una dintre cele mai mari platforme de comerț electronic din lume va concedia peste o mie de angajați