Lectură de 2 minute

26 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Decathlon își extinde serviciul de închiriere pentru a include echipamente de ski

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Decathlon își extinde serviciul de închiriere pentru a include echipamente de ski și de zăpadă, oferindu-le utilizatorilor săi posibilitatea de a se bucura de sporturile de iarnă într-un mod mai accesibil. Prin această propunere, compania își demonstrează angajamentul față de economia circulară prin oferirea de opțiuni cu un impact mai redus asupra mediului ca alternativă la proprietate.

Sursa foto: Decathlon

Închirierea echipamentelor de ski și de zăpadă este deja disponibilă în anumite magazine din Europa. Astfel, cei care doresc să se bucure de sporturile de zăpadă vor avea posibilitatea de a închiria cu ușurință echipamentul în timp ce se află în drum din oraș spre pârtiile de ski, scrie justretail.com.

Cum funcționează serviciul de închiriere

Clienții Decathlon vor trebui să acceseze site-ul, să selecteze data și să introducă codul poștal pentru a afla cel mai apropiat magazin în care este disponibil echipamentul, precum și să gestioneze dacă doresc să prelungească durata sau să returneze produsele. De asemenea, aceștia vor fi consiliați în permanență de către angajații companiei, care îi vor îndruma pentru a găsi echipamentul cel mai potrivit pentru nevoile lor în timpul activităților sportive.

În cadrul acestui serviciu, compania subliniază importanța procesului de recondiționare a produselor de închiriat. Toate acestea sunt supuse unor riguroase operațiuni de reparare, verificare, curățare, siguranță și revizie de către echipele sale de experți.

Economie circulară

Compania s-a angajat de ani de zile să integreze economia circulară în modelul său de afaceri, cu scopul de a promova accesibilitatea, sustenabilitatea și de a oferi inițiative suplimentare clienților săi. De la serviciul Second Life, prin intermediul căruia clienții pot cumpăra și vinde produse sportive pe care nu le mai folosesc, până la reparații și întreținere.

În 2022, compania a implementat, de asemenea, un alt model care permite clienților să închirieze prin abonament pentru o taxă lunară. Un abonament oferă acces atât la produsul în sine, cât și la o serie de servicii complementare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Decathlon își extinde serviciul de închiriere pentru a include echipamente de ski