Lectură de un minut

10 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Danone introduce ambalajele sustenabile realizate din 93% materiale pe bază de plante la iaurturile Danonino

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Danone introduce noul tip de ambalaj Tetra Pak, realizat în proporție de 93% din materiale pe bază de plante și anume din trestie de zahăr, și pentru iaurtul de băut Danonino, ca urmare a investiției de 4 milioane de euro realizată în 2021 într-o nouă linie de ambalare, în fabrica din București. Noul iaurt de băut Danonino este disponibil în două variante, căpșuni și caise.

Fiecare iaurt de băut Danonino cu noul ambalaj Tetra Pak reduce amprenta de carbon cu 45%, lucru atestat și prin certificarea Carbon Trust. Ambalajul are și certificare Bonsucro, care atestă sursa sustenabilă a trestiei de zahăr.

Pe lângă noul ambalaj, noile iaurturi Danonino conțin și eticheta Nutri-Score, pe care Danone a introdus-o și în România anul trecut. Iaurturile Danonino vin marcate cu litera B. Noul iaurt de băut Danonino este produs în fabrica Danone din București, cu lapte de la ferme românești.

La fel ca iaurturile de băut din gamele Activia și Danone, lansate anul trecut în noile ambalaje Tetra Pak, și noul iaurt de băut Danonino beneficiază de formatul One Step Opening, care elimină capacul intermediar, ceea ce facilitează o deschidere mai ușoară a recipientului, continuând să păstreze 100% calitatea produsului din interior. Noul iaurt Danonino în ambalajele Tetra Pak este deja disponibil în magazine.

Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. Fabrica Danone din Bucureşti a produs local primele iaurturi în 1999.

Danone România face parte din compania Danone, activă în domeniile: produse lactate proaspete, produse pe bază de plante, ape minerale îmbuteliate și nutriție specializată.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Danone introduce ambalajele sustenabile realizate din 93% materiale pe bază de plante la iaurturile Danonino