Lectură de 3 minute

30 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Cum poți aplica pentru un împrumut financiar de acasă?

Advertorial

Abonează-te pe  

Astăzi, atât entitățile bancare, cât și cele nebancare îți oferă posibilitatea să accesezi un credit 100% online, fără să fie nevoie să mergi la ghișeu. Fie că ai nevoie să plătești o factură, ai o urgență medicală sau economiile tale nu-ți pot acoperi toate nevoile pe care le ai luna aceasta, un împrumut financiar online, rapid și transparent, poate fi soluția potrivită pentru tine. Citește în continuare și află ce pași este necesar să faci pentru a obține o finanțare chiar din confortul casei tale!

Sursa foto: Shutterstock.com

1. Alegi tipul de împrumut necesar

Așa cum am menționat în rândurile de mai sus, multe bănci și IFN-uri îți oferă posibilitatea efectuării unui împrumut la distanță, fie de acasă, din parc sau orice alt loc în care ai acces la internet. Există foarte multe oferte de creditare, iar pentru a-ți da seama care este cea mai potrivită pentru tine, poți să compari costul total pe care îl implică două-trei împrumuturi (DAE), raportat la suma accesată și perioada de creditare. Înainte să treci la următorul pas, asigură-te că îndeplinești condițiile de creditare specifice tipului de împrumut dorit.

2. Completezi cererea de creditare de pe site-ul instituției financiare

Odată ce ai ales produsul financiar potrivit situației tale, următorul pas este să completezi digital cererea de creditare cu datele dale personale. Acest document atestă faptul că îți dorești să primești împrumutul, dar și să ai citit cu atenție toți termenii și condițiile contractuale și că ești de acord în totalitate cu acestea.

Este ușor să aplici pentru un credit online, fiind nevoie să-ți introduci numele, prenumele, numărul de telefon, CNP-ul, adresa, email-ul, apoi să atașezi digital două documente, sub formă de fotografie sau scanate cu ajutorul unei aplicații mobile:

  • copie a buletinului;
  • extras de cont bancar pe o perioadă de o lună, până la trei luni din contul tău de salariu sau de pensie.

În funcție de instituție, ți se poate solicita să atașezi și alte documente, precum fluturașul de salariu și alte acte care dovedesc faptul că ai un venit constant și sigur. De asemenea, este necesar să furnizezi informațiile unui cont bancar activ, în care creditorul să-ți trimită banii.

3. Aștepți ca operatorii să verifice informațiile pe care le-ai furnizat

După ce ai introdus toate informațiile și ai încărcat documentele necesare obținerii creditului, este important să verifici corectitudinea acestora, apoi să trimiți cererea către creditor. Dacă ai ales un credit bancar, este important să reții că reprezentanții băncii realizează analiza creditului de luni până vineri, între anumite ore, de obicei 9:00 - 17:00.

În cazul în care ai ales un împrumut nebancar, atunci poți obține un răspuns imediat, chiar și în 15 minute de la trimiterea cererii de credit, indiferent dacă este o zi lucrătoare sau weekend. Așadar, atunci când iei în considerare o anumită ofertă de credit, poți avea în vedere și rapiditatea obținerii banilor, pe lângă costul total pe care-l implică acel împrumut.

4. Primești aprobarea și banii în cont

După verificarea aplicației, poți primi un SMS sau un e-mail cu privire la decizia acordării creditului. În cazul în care aceasta îți este aprobată, atunci primești suma de bani solicitată în contul tău bancar. Transferul poate dura până la 48 de ore, în funcție de banca la care ai deschis contul.

Citeste si:
Tudor Manea, CEO eMAG: Vrem să introducem mai multe easyboxuri în România
Tudor Manea, CEO eMAG: Vrem să introducem mai multe easyboxuri în România

Este important să reții faptul că rambursarea împrumutului trebuie efectuată conform condițiilor stabilite în contract. Dacă alegi un credit IFN, trebuie să te asiguri că respecți data de rambursare stabilită inițial, astfel încât să eviți taxa de prelungire a contractului sau taxele penalizatoare.

După cum observi, să accesezi un împrumut financiar de acasă este simplu și rapid. Te informezi cu privire la opțiunile pe care le ai la dispoziție, alegi oferta de creditare potrivită nevoilor tale, completezi cererea de pe laptop sau telefon, iar dacă ești eligibil, primești banii imediat în cont.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum poți aplica pentru un împrumut financiar de acasă?