Lectură de 3 minute

20 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Cât de repede poți obține un credit

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Dacă vrei să obții un credit urgent azi, pe piața nebancară vei găsi numeroase oferte, iar, în unele cazuri, diferențele sunt de la cer la pământ. În aceste condiții, cum îți poți da seama că alegi cea mai bună soluție? Foarte simplu: va trebui să analizezi cât mai multe împrumuturi și apoi să le compari. Astfel, vei reuși să descoperi care sunt creditele care vin la pachet cu o dobândă avantajoasă și cu puține comisioane. 

Sursa foto: Sortter.com

Cauți un credit urgent azi? Cele mai multe instituții financiare nebancare (IFN) îți pot acorda sume de până la 4.000 de lei. În paralel, vei putea găsi și câteva împrumuturi de până la 20.000 de lei. Perioada de rambursare diferă de la IFN la IFN, putând fi de câteva săptămâni sau de câteva luni, până la maximum 30.

Poți aplica pentru un credit urgent azi direct pe site-ul IFN-ului, unde va trebui să completezi un formular specific. Acest pas durează, de regulă, mai puțin de 10 minute, timp în care va trebui să trimiți și o fotografie a cărții de identitate și, la cerere, un extras bancar.

Condiții de acordare pentru un credit urgent azi

În general, condițiile de creditare ale IFN-urilor sunt simple. Pentru a accesa un credit urgent azi, trebuie să îndeplinești câteva criterii de eligibilitate:

  • Să ai cetățenie română și o vârstă de peste 18 ani;
  • Să încasezi venituri stabile;
  • Să deții un cont bancar în care să-ți fie virat împrumutul, un număr de telefon personal și o adresă de mail validă.

Ai șanse să obții un credit urgent azi de la IFN chiar și dacă ai ajuns pe lista rău-platnicilor ori dacă ai venituri sub nivelul salariului minim pe economie.

Poți obține un credit urgent azi chiar și în weekend

Unele IFN-uri au program de lucru inclusiv în weekend. Astfel, dacă îți trebuie o anumită sumă de bani sâmbătă sau duminica ori în zilele de sărbătoare legală, poți lua în calcul un credit urgent azi acordat de instituțiile nebancare. Dacă aplici sâmbăta, ai șanse mari să primești banii în aceeași zi. În cazul creditelor solicitate duminica, vei avea acces la suma aprobată abia luni dimineața.

În cât timp îți este aprobat un credit urgent azi

Dacă aplici pentru un credit urgent azi, trebuie să știi că majoritatea IFN-urilor aprobă cererile de acest timp, în medie, cam în 2 -3 ore, după care vei primi contractul, pe care va trebui să îl semnezi electronic. Odată încheiată și această etapă, IFN-ul îți va transfera respectivul credit urgent azi în contul bancar.

Vei avea acces la bani în scurt timp, durata fiind influențată de timpul de procesare al fiecărei bănci.

Citeste si:
Tudor Manea, CEO eMAG: Vrem să introducem mai multe easyboxuri în România
Tudor Manea, CEO eMAG: Vrem să introducem mai multe easyboxuri în România

Cum alegi cel mai avantajos credit urgent azi

Comparând mai multe oferte de creditare, vei putea identifica rapid cel mai rentabil împrumut pentru buzunarele tale. Astfel, dacă vrei să accesezi un credit urgent azi rentabil, fii atent la câteva aspecte importante:

  • Dobânda;

Este în avantajul tău să găsești un credit urgent azi cu o dobândă cât mai mică. În plus, de la anumite IFN-uri poți lua un credit urgent azi fără dobândă. Acest avantaj este valabil doar în cazul noilor clienți. Cu alte cuvinte, scapi de grija dobânzii doar la primul împrumut accesat.

  • DAE;

Când compari mai multe împrumuturi urgente, ține cont și de DAE (Dobânda Anuală Efectivă). Acest indicator este foarte important întrucât îți arată costul total al soluției de creditare pentru care optezi. Un credit echitabil presupune o valoare DAE cât mai modestă.

  • Costurile suplimentare.

Înainte de a alege un credit urgent azi, informează-te despre toate costurile aferente – de la comisioane de administrare, de acordare sau de prelungirea scadenței până la dobânzi penalizatoare. Alege un credit urgent azi care să aibă cât mai puține comisioane, fiind ideal ca valoarea acestora să fie cât mai scăzută.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cât de repede poți obține un credit