Lectură de 2 minute

20 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Creșterea riscurilor de atac cibernetic în IT&C a dus la o explozie a pieței de asigurări

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Volumul asigurărilor de răspundere profesională în domeniul IT vândute de Leader Team Broker de asigurare, unul dintre jucătorii cheie de pe piața asigurărilor de nișă din Europa, a crescut cu 200% în ultimii doi ani, pe fondul înmulțirii riscurilor de atac cibernetic dar și a numărului tot mai mare de specialiști IT și companii care înțeleg beneficiile unei polițe specifice.

Sursa foto: Unsplash

Leader Team Broker vinde asigurarea IT în aproape toate țările UE, produsul plasându-se pe primul loc în topul celor mai vândute polițe de răspunderi profesionale din portofoliul companiei. Atât PFA-urile din domeniul IT cât și companiile mici și mijlocii au intrat în relații contractuale unde li se cere polițe de răspundere profesională (professional indemnity/liability insurance), cyber și răspundere civilă față de terți (public liability/general liability).

Polițele IT oferite de Leader Team Broker de asigurare sunt complexe, includ răspunderea profesională (Professional indemnity/Errors and Omissions), răspunderea civilă generală (Public/ General liability), Cyber Risk/Cyber Crime sau răspunderea angajatorului (Workers Compensation/ Employers Liability), au acoperire națională și internațională și se adresează oricărui tip de companie, atât PFA sau IMM, cât și firmelor mari din domeniul corporate.

Printre clienții constanți ai Leader Team se regăsesc freelanceri dar și IMM-uri, care lucrează pe proiecte locale și internaționale, pentru care au nevoie să dețină o asigurare de răspundere profesională IT.

Leader Team Broker are acces la toate produsele de asigurare de răspundere profesională din domeniul IT&C atât de la asigurătorii de pe piața internațională Lloyd’s (Londra), cât și de la cei de pe piața locală, oferind astfel pachete de asigurare IT dintre cele mai diverse, inclusiv asigurare pentru atacuri cibernetice sau încălcarea legislației GDPR.

Brokerul de asigurări are clienți din 23 de țări UE, care activează în domenii dintre cele mai variate, de la industria de software și hardware, la cea aeronautică, transporturi, construcții de mașini etc.

O asigurare IT de la Leader Team Broker oferă acoperire pentru daune provocate de atacuri cibernetice, de erori umane sau de situațiile de omisiune, greșeală sau neatenție, care pot prejudicia activitatea unei companii. Totodată, polița poate fi folosită și pentru asigurarea infrastructurii IT și echipamentelor electronice, a angajaților din domeniu, precum și în cazuri de furt sau pierdere de documente, în condițiile contractuale stabilite.

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj în asigurări cu prezenta la nivel european si cu peste 17 ani de experiență în managementul riscului și asigurări. Compania este in Top 10 brokeri de raspunderi si este recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurări cu produse unice de răspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navală, aviație, energie, marketing si HR.

Citeste si:
IMM Plus a fost aprobat de Guvern: buget de 12,5 miliarde lei peste 11.000 de companii
IMM Plus a fost aprobat de Guvern: buget de 12,5 miliarde lei peste 11.000 de companii

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Creșterea riscurilor de atac cibernetic în IT&C a dus la o explozie a pieței de asigurări