Lectură de 2 minute

15 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Cosmetic Plant estimează afaceri de 13 milioane lei în 2021

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Cosmetic Plant, unul dintre principalii producători locali de cosmetice, a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri de 11,3 milioane de lei și anticipează o creștere cu 15% pentru 2021, menținând, astfel, trendul ascendent înregistrat în ultimii ani.

Potrivit companiei clujene, creșterea afacerilor va fi sprijinită de noi investiții în tehnologie, precum și prin lansările de produse noi care vor completa gamele deja existente, fusion și essential.

„Suntem optimiști în privința anului în care tocmai am intrat, credem că produsele noastre vor fi în continuare apreciate de consumatori. Deși anul precedent a fost unul plin de provocări, am urmat cu neștirbită consecvență planul nostru strategic, iar rezultatele înregistrate ne confirmă eficacitatea lui. Ne bucurăm foarte mult să constatăm că produsele românești sunt din ce în ce mai căutate și mai apreciate de oameni. 2020 fiind un an în care mișcarea a fost limitată, a fost naturală migrarea consumatorilor către online. Astfel, media lunară a vânzărilor din segmentul online a crescut cu 73%, comparativ cu 2019”, a declarat Susana Laszlo, Director General Cosmetic Plant.

Printre factorii principali care au contribuit la afacerile din 2020 se numără și succesul produselor din gama fusion, care, la un an de la lansare, au reprezentat 20% din totalul vânzarilor din categoria de produse de îngrijire a tenului. Totodată, creșterea a fost impulsionată și de extinderea distribuției în lanțurile de magazine Kaufland și în cadrul rețelei Mega Image.

Potrivit companiei, gamele clasice de produse, ce se regăsesc în gama essential - cu gălbenele, cătină, miere, argan, coenzima Q10 și ceai verde - rămân în continuare în preferințele consumatorilor din 2020, dar aceștia s-au arătat interesați și de produsele din gama Vitamina C TETRA – fiolele cu vitamina C și seturile de îngrijire SKIN BOOST, adaptate grupelor de vârstă 30+, 40+ și 50, dar și de noile produse din gama fusion, care a înregistrat un succes foarte mare în primul an de la lansare.

Produse noi lansate în 2020

Creșterea vânzărilor a fost impulsionată și de produsele noi lansate anul trecut. Astfel, portofoliul Cosmetic Plant a fost extins cu alte 18 produse: gama OZON Sun Care, ce conține creme și emulsii de protecție solară bazate pe un ingredient inovator - uleiul de măsline ozonizat; fiole cu 6% acid hialuronic 4D; fiole cu vitamina C Tetra + seturi de îngrijire SKIN BOOST cu Vitamina C Tetra; ape micelare și produsele care au completat gama Body Care: gel și loțiune igienizantă pentru mâini.

Compania este prezentă la nivel național în rețelele Auchan, Carrefour, Cora – România Hypermarche, Kaufland, DM DrogerieMarkt, Mega Image, Farmacia Tei și alte lanțuri de farmacii, Plafar și magazine naturiste din țară și în diverse farmacii independente.

Cu o tradiție de aproape 30 de ani, COSMETIC PLANT este unul dintre cei mai importanți producători de cosmetice din România. Compania a fost înființată în 1991 la Cluj-Napoca de către farmacista Ileana Mester, iar acum este condusă de fiica ei, Dr. Susana László. În prezent, portofoliul COSMETIC PLANT include peste 140 produse ce se pot achiziționa și de pe magazinul online al producătorului.

Citeste si:
CEO-ul Burberry, concediat din cauza prăbușirii vânzărilor. Promisese că va dubla cifra de afaceri
CEO-ul Burberry, concediat din cauza prăbușirii vânzărilor. Promisese că va dubla cifra de afaceri
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cosmetic Plant estimează afaceri de 13 milioane lei în 2021