Lectură de un minut

19 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Cooperativa Țara Mea estimează că producția de legume românești crește cu 40% în acest an

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Cooperativa Țara Mea înregistrează o creștere a numărului de fermieri membri, de la 2.000 anul trecut, la 5.000, iar pentru anul acesta estimează o producție de legume cu 40% mai mare.

La aproape un an de la lansarea programului pentru legume românești, Cooperativa Țara Mea înregistrează aproape 5.000 de fermieri membri și o capacitate de livrare legume de peste 80.000 tone, pentru acest an. Depozitul frigorific de la Băleni, cu 2.400 mp de spațiu de prelucrare și 11 camere frigorifice, intră în portofoliul cooperativei, împreună cu fermierii din zonă, adăugându-se celor cinci bazine legumicole unite sub brandul Țara Mea acum un an.

„Am reușit să dublăm cifrele preconizate pentru departamentul de legume, în doar un an, ceea ce presupune cu 40% mai multe legume românești pe mesele românilor și cu 40% mai multe familii de legumicultori având siguranța zilei de mâine", a declarat Florin Burculescu, președintele Cooperativei Țara Mea.

Cooperativa Tara Mea este una dintre cooperativele agricole din România, cu activități de la cultivarea legumelor și creșterea animalelor până la producția de lactate, conserve, mezeluri și produse de băcănie. Produsele Țara Mea sunt disponibile pe piață de mai bine de 10 ani.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cooperativa Țara Mea estimează că producția de legume românești crește cu 40% în acest an