Lectură de 2 minute

06 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care frații Pavăl intră în acționariatul companiilor Farmacia Tei și Bebe Tei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care frații Pavăl, prin intermediul Pavăl Holding, intră în acţionariatul companiilor Farmacia Tei şi Bebe Tei, urmând să preia 30% din capitalul social.

Grupul Tei, fondat de Roxana Maftei, și Pavăl Holding, vehicul de investiții controlat de Dragoș si Adrian Pavăl, care deține Dedeman, au anunțat încheierea unui parteneriat prin preluarea de către Pavăl Holding a unui pachet de acţiuni reprezentând 30% din capitalul social al Farmaciei Tei și Bebe Tei.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Brandurile Farmacia Tei și Bebe Tei, controlate de antreprenoarele Roxana Maftei și Irina Cuibotaru, au trecut de pragul de 1 miliard de lei, înregistrând împreună un profit net de peste 45 de milioane de lei.

Farmacia Tei a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri netă de 755,1 milioane de lei și un profit net de 28,4 milioane de lei. Anul trecut, compania a avut 568 de angajați. Atât afacerile, cât și personalul au crescut în pandemie, comparativ cu anul 2019, când compania a raportat o cifră de afaceri de 595 de milioane de lei și un profit net de 16,9 milioane de lei, cu 486 de angajați.

Magazinul Bebe Tei a avut anul trecut afaceri nete de 382,3 milioane de lei și un profit net de 17,1 milioane de lei, cu cei 354 de angajați. Anul anterior, magazinul a înregistrat afaceri de 356,4 milioane de lei și un profit de 12,2 milioane de lei, cu același număr de angajați.

Prezenta din anul 1992 pe piață, Farmacia Tei a ajuns la şase unități, cinci în Bucureşti şi una în Constanţa. Farmacia Tei are peste 20.000 de produse farmaceutice, potrivit propriului site.

Pavăl Holding este societatea mamă a unui grup de companii care desfășoară activități în mai multe domenii, printre care: comercializare cu amănuntul a articolelor de bricolaj, întreținere și reparare a autovehiculelor, dezvoltare imobiliară, închiriere și subînchiriere de bunuri proprii sau închiriate, precum și fabricarea de cărămizi, țigle și alte produse pentru construcții, din argilă arsă.

Citeste si:
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care frații Pavăl intră în acționariatul companiilor Farmacia Tei și Bebe Tei