Lectură de 4 minute

29 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Record de cumpărături de peste granițe: volumul de colete livrate din UE către România a ajuns la cel mai ridicat nivel

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Coletăria.ro vizează o creștere de până la 30% din totalul coletelor procesate pe segmentul cross-border în 2021, în contextul în care 80% din livrările cross-border din rețea reprezintă colete care intră în Romania, iar 20%, expediții dinspre România către Uniunea Europeană și țările din afara blocului comunitar.
 

Schimbările de strategie din comerț și focusul sellerilor pe extinderea în online, inclusiv peste granițe, au dus la creșteri exponențiale ale vânzărilor cross-border, care, în România, au ajuns la cel mai ridicat nivel de până acum.

Începând din 2020, nivelul comerțului cross-border în rețeaua Coletăria.ro, parte a grupului Packeta, cu o rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est, a crescut accelerat atât din România în străinătate, dar mai ales în sens invers, din străinătate către România. Vârful a fost înregistrat în primele luni din 2021, când volumul de colete din Uniunea Europeană către România s-a dublat, raportat la perioada similară a anului trecut.

„Comerțul online cross-border bidirecțional își va menține trendul ascendent accelerat pe tot parcursul anului, datorită interesului magazinelor online europene de a se extinde dincolo de granițe. Peste 85% dintre magazinele online care aleg serviciile Coletăria.ro livrează sau au în plan să livreze cross-border. În prezent, aproximativ 80% din livrările cross-border reprezintă colete care intră în Romania și 20%, expediții dinspre România către UE”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Creștere de 30% pe segmentul cross-border

Pentru anul 2021, estimările Coletăria.ro vizează o creștere de până la 30% din totalul coletelor procesate pe segmentul cross-border.

Estimarea vine în contextul investițiilor făcute de Coletăria.ro în noi linii de transport din România și în echipamente logistice pentru eficientizarea procesării volumelor mari de comenzi, a creșterii de patru ori a numărului de angajați în ultimul an și integrarea cu platforme de eCommerce Open Source și SaaS-uri.

Coletăria.ro se alătură rețelei de „International Carriers”

Coletăria.ro a dezvoltat un parteneriat cu Innoship, agregator de servicii de curierat din România. Innoship optimizează interacțiunile dintre retaileri și curieri, eficientizând costurile aferente serviciilor de curierat cu până la 25% și crescând performanța de livrare cu până la 15% printr-o alocare dinamică a comenzilor, în funcție de criteriile selectate de retailer în platformă.

„2021 se remarcă, atât în Romania, cât și în Europa Centrală și de Est, printr-o adopție accelerată de către magazinele online a opțiunilor de livrare alternative, precum puncte pick-up sau lockere, ca răspuns la cererea clienților pentru flexibilitate. Încă din primele zile de la implementare, aproximativ 15% din clienții finali aleg punctele pick-up sau lockerele ca opțiune de livrare preferată.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Parteneriatul strategic Innoship - Coletăria.ro joacă un rol important în efortul de a susține companiile de retail și eCommerce, în demersul de a vinde accelerat, atât în piața locală, cât și în piețele internaționale, la costuri operaționale optime, și cu o calitate superioară a serviciilor, printr-un acces rapid la cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est”, spune Daniel Nicolae, CEO & Cofondator Innoship.

Ce cumpără românii din magazinele online din străinătate

În topul produselor achiziționate din România și livrate în străinătate se regăsesc cărți, produse din segmentul Health & Beauty, Fashion, produse pentru copii, jucării, articole sportive, Gaming și accesorii IT.

În același timp, categoriile cele mai comercializate din străinătate în România sunt: IT&C și Fashion, în mod special, precum și accesorii, gadgeturi, produse Health & Beauty, produse destinate copiilor, articole sportive, Home & Deco și auto - moto.

Coletăria.ro oferă o infrastructură logistică în vederea simplificării pentru magazinele online a procesului de livrare națională și, în special, a livrării cross-border. Prin integrarea cu Coletăria.ro, magazinele online au acces la servicii de livrare atât locale, cât și internaționale, precum livrarea la puncte pick-up, lockere, livrare de tip home delivery etc.

Compania a intrat pe piața din România în urmă cu doi ani. Până în prezent, grupul Packeta a transportat mai mult de 20 de milioane de colete, datorită colaborării cu peste 28.000 de magazine online și selleri și operează peste 6.800 de puncte pick-up în Europa Centrală și de Est. Pe lângă soluția alternativă de livrare în punctele de pick-up, Coletăria.ro este și o platformă logistică și oferă magazinelor online și soluția clasică de livrare a coletelor la domiciliu.

Magazinele online își pot expedia coletele nu numai la nivel național, ci și la nivel internațional, în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina, Federația Rusă, SUA, Elveția și Liechtenstein.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Record de cumpărături de peste granițe: volumul de colete livrate din UE către România a ajuns la cel mai ridicat nivel