Lectură de 3 minute

27 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Coletăria.ro va investi 2 mil. de euro pentru dezvoltarea afacerii și vizează deschiderea a două noi depozite

Angela Alexandru

Coletăria.ro, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est, dublează anul acesta investițiile pe piața din România. Astfel, Coletăria anunță că alocă 2 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerii în 2021, operațiunile din România urcând ca importanță în regiune pe fondul rezultatelor obținute anul trecut.

Investițiile vor fi direcționate către deschiderea a două noi depozite de câte 4.000 de mp pătrați fiecare, la Oradea și la București. În prezent, Coletăria.ro operează 2 depozite în România. Unul este la București, hub regional ce permite livrări directe de colete în România, Bulgaria, Grecia și Cipru, cu un timp de livrare de doar 24 de ore și unul la Oradea, de 1.000 de mp, amplasat în apropierea vămii Borș, pentru a facilita magazinelor online din UE transmiterea rapidă a coletelor în România. Totodată este un hub foarte important pentru magazinele online din vestul României, care pot trimite mai rapid coletele atât în țară, cât și în afară.  

De asemenea, vor fi continuate investițiile începute anul trecut în dezvoltarea logistică, în echipamentele tehnice și de manipulare a coletelor, în dezvoltarea platformei, în creșterea efectivului de personal angajat, în crearea de noi linii directe de transport internațional, în integrări tehnice, în dezvoltarea rețelei de puncte pick-up și în creșterea flotei interne de transport. Un alt obiectiv al Coletăria.ro pentru 2021 este creșterea numărului de magazine online partenere. Anul trecut, compania a înregistrat o creștere de 200% a numărului de clienți magazine online.

Cei mai mulți dintre clienții Coletaria.ro comercializează articole cosmetice, parfumuri, haine, bijuterii, produse IT&C, electrocasnice, produse care țin de industria de health & beauty și, mai nou, produse de protecție sanitară, unde se înregistrează o creștere semnificativă în contextul COVID 19. Planul pentru acest an vizează creșterea numărului de parteneri atât clienți magazine online, cât și selleri (persoane juridice), care nu dețin magazine online proprii, ci își desfășoară activitatea comercială prin intermediul marketplace-urilor.

„Pentru anul 2021, ne propunem creșteri cel puțin duble față de anul 2020, atât din punctul de vedere al numărului de colete procesate, cât și al numărului de magazine online din România înscrise în sistemul Coletăria.ro, conform planului de creștere anuală al grupului Packeta. Coletăria.ro susține magazinele online și sellerii (persoane juridice) prin oferte personalizate, cu atât mai mult în aceste vremuri de grele încercări pe plan economic, cauzate de pandemia de COVID 19. Încă de la început, Coletaria.ro și-a propus să devină un partener strategic și de lungă durată al magazinelor online, așa cum se întâmplă deja de foarte mulți ani la nivelul întregului grup Packeta, unde colaborează cu peste 28.000 de magazine online din Europa”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Citeste si:
Notino, afaceri de 563 de milioane de euro, dintre 45 mil. pe plan local. Parfumurile reprezintă jumătate din vânzări

Coletăria.ro vizează atât clienții care livrează zilnic zeci și sute de colete, cât și clienții mai noi pe piața de eCommerce și care au un volum zilnic de colete ceva mai redus. 

Coletăria.ro este o platformă logistică și oferă magazinelor online și soluția clasică de livrare a coletelor la domiciliu. Magazinele online își pot expedia coletele nu numai la nivel național, ci și la nivel internațional, în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina, Federația Rusă, SUA, Elveția și Liechtenstein. Compania a intrat pe piața din România în urmă cu doi ani.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coletăria.ro va investi 2 mil. de euro pentru dezvoltarea afacerii și vizează deschiderea a două noi depozite