Lectură de 2 minute

22 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Cocorico donează de Paște 60 de tone de carne de pui pentru cei nevoiași, prin Banca pentru Alimente

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul Aaylex, care deține marca Cocorico, donează cu ocazia sărbătorilor de Paște peste 60 de tone de produse din carne de pui, în valoare de două milioane de lei, către programul social Banca pentru Alimente. În curând, produsele vor ajunge pe mesele a peste 150.000 de oameni cu cele mai mari nevoi în această perioadă.

“Banca pentru Alimente are ca misiune colectarea și distribuirea gratuită de produse alimentare către persoanele aflate în dificultate, prin cele peste 400 de ONG-uri colaboratoare. Încercăm, prin ceea ce ne propunem, să luptăm împotriva risipei alimentare, a sărăciei și a excluziunii. Avem ca viziune reducerea risipei alimentare, educarea și distribuirea acestor bunuri către beneficiari aflați în dificultate’’, a precizat Gabriel Sescu, președinte Federația Băncilor pentru Alimente din România-FBAR.

Cocorico a dezvoltat conceptul Cocorico “Porții”, care se referă la ambalarea porționată responsabil a produselor sale, ce furnizează necesarul zilnic de proteine, opțiuni gândite să economisească spațiu și să diminueze risipa alimentară.

Cocorico a mai dezvoltat un produs cu o etichetă 100% curată, Cocorico Sausage. Cârnații Cocorico au un profil nutritiv special, cu un conținut natural de aminoacizi esențiali, vitamine și minerale, fără nici un adaos de substanțe chimice.

În ultimii 4 ani, AAylex Group a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță, tot procesul fiind complet natural, în condiții de biosecuritate. Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului în țări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, etc. precum si pietelor din Orientul Mijlociu.

Grupul AAylex deține fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum. Grupul are un număr de peste 2.000 angajați. În 2020, cifra de afaceri consolidată a Grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cocorico donează de Paște 60 de tone de carne de pui pentru cei nevoiași, prin Banca pentru Alimente