Lectură de 2 minute

17 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Coca-Cola vrea să renunțe la plastic și testează primele sticle confecționate din hârtie

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Compania Coca-Cola va testa din această primăvară primele ambalaje realizate din hârtie pentru produsele sale. Lansarea se va face pe piața europeană și are ca obiectiv final eliminarea plasticului folosit la realizarea recipientelor. 

Prototipul pentru recipientele realizate din hârtie a fost prezentat spre finalul anului trecut, în octombrie, notează Retail Detail. Ambalajul constă într-o carcasă de hârtie prevăzută cu căptușeală din plastic reciclabil și este prevăzut cu un capac din PET reciclat. Obiectivul companiei Coca-Cola este acela de a produce un recipient care să poată fi reciclat asemenea hârtiei.

Sticla este realizată de The Paper Bottle Company în baza unui parteneriat cu Coca‑Cola. Aceasta poate fi utilizată atât pentru băuturi acidulate, cât și pentru cele necarbogazoase. În plus, ar putea la fel de bine să păstreze produse de înfrumusețare sau oricare alte lichide.

Fondată în 2015, The Paper Bottle Company (Paboco) este o societate mixtă între producătorul danez specializat în realizarea de ambalaje BillerudKorsnäs și producătorul austriac de sticle Alpla. Pe lângă Coca-Cola, multe alte companii, precum L'Oréal și Carlsberg s-au alăturat proiectului care presupune realizarea de ambalaje din hârtie și au venit, deja, cu propriile prototipuri de sticle reciclabile.

Inițial, gigantul Coca-Cola și-a propus sa testeze piața din Ungaria în al doilea trimestru al anului. Astfel, în urma unui parteneriat cu un retailer online, compania trece la faza de testare și se va asigura că 2000 de consumatori vor putea comanda băutura pe bază de plante, AdeZ, livrată în noul ambalaj din hârtie. Ulterior vor putea măsura cum reacționează persoanele la noul format și cum funcționează acesta.

"Testul este un pas important pentru a evalua performanța sticlei de hârtie în viața reală și modul în care consumatorii reacționează la aceasta”, a declarat Stijn Franssen, manager de cercetare și dezvoltare în cadrul Coca-Cola Europe.

Sticla de hârtie este parte din planurile de sustenabilitate ale Coca-Cola, unite sub umbrela „O lume fără deșeuri”, pentru a contribui la o economie durabilă și circulară în toate materialele de ambalare. Compania și-a propus să ajute la colectarea și reciclarea echivalentului a 100% din ambalajele sale în 2025. În plus, vrea să facă în așa fel încât toate ambalajele să fie 100% reciclabile sau ca toate ambalajele din plastic să conțină cel puțin 50% de material reciclat, până în 2023.

sursa foto: captură video YouTube The Coca-Cola Co

Citeste si:
Studiu Kantar: Peste 50% dintre consumatorii români folosesc SGR
Studiu Kantar: Peste 50% dintre consumatorii români folosesc SGR

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola vrea să renunțe la plastic și testează primele sticle confecționate din hârtie