Lectură de un minut

18 Sep 2019 - Știri și Noutăți

Coca-Cola HBC, desemnata din nou cea mai sustenabila companie din industria de bauturi din Europa

Abonează-te pe  

Indexul de Sustenabilitate Dow Jones 2019 – un indicator de referinta la nivel international pentru sustenabilitatea companiilor – a desemnat Coca-Cola HBC drept cea mai sustenabila companie din industria de bauturi din Europa. Aceasta este a sasea oara in ultimii 7 ani cand compania ocupa primul loc in acest clasament si a noua oara consecutiv cand s-a numarat printre primele trei cele mai sustenabile companii din industria de bauturi la nivel global si european.

Scorurile maxime inregistrate la 11 categorii si imbunatatiri in altele 9 au contribuit la un scor general de 90, care a plasat compania pe locul doi in clasamentul global.

Suntem onorati si mandri ca angajamentul echipei noastre si al partenerilor nostri in ceea ce priveste practicile sustenabile ne-a adus din nou aceasta recunoastere. Suntem constienti de faptul ca aceste demersuri nu se opresc niciodata si intotdeauna mai sunt lucruri de facut. Din acest motiv, punem accent pe indeplinirea consecventa, pe termen lung, a obiectivelor noastre de sustenabilitate”, a declarat Zoran Bogdanovic, CEO al Coca-Cola HBC.
Rezultatele de sustenabilitate din 2018 care au contribuit la acest scor:
  • ne-am indeplinit angajamentul de a reduce emisiile de carbon din lantul nostru de valoare cu 25% (comparativ cu 2010), cu doi ani mai devreme decat termenul stabilit (2020). Cu alte cuvinte, am redus cu 1,27 milioane de tone emisiile de carbon.
  • am atins un scor de angajament in randul angajatilor de 88%, peste media companiilor FTSE 100.
  • 37% din pozitiile de management sunt detinute in prezent de femei, tinta noastra fiind de 50% pana in 2025.
  • 98% din cheltuielile noastre cu furnizorii, in valoare de 3.237 mil. euro, au mers catre furnizori locali, sprijinind astfel afacerile si crearea de locuri de munca in tarile in care activam. In acelasi timp, am contribuit la economiile locale si am platit taxe in valoare de 328 mil. euro.
  • am investit 7,9 mil. euro in proiecte dedicate comunitatilor, din care mai mult de o treime au mers catre programul nostru dedicat tinerilor, Youth Empowered, pentru a-i ajuta sa dezvolte abilitati profesionale si personale.
  • am redus cantitatea de apa utilizata in procesele de productie din fabricile noastre cu 22% (comparativ cu 2010).
  • m colectat cu succes echivalentul a 45% din totalul ambalajelor primare pe care le-am pus pe piata, pentru a fi reciclate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola HBC, desemnata din nou cea mai sustenabila companie din industria de bauturi din Europa