Lectură de 2 minute

23 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Coca-Cola amenință că va da în judecată o firmă din Columbia care produce berea Coca Pola

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul de băuturi Coca-Cola vrea să acționeze în instanță o mică companie din Columbia numită Coca Nasa, cu doar 20 de angajați, care și-a numit berea Coca Pola, potrivit unei scrisori din partea avocaților companiei, scrie Daily Times. 

Coca Nasa produce mâncare, băuturi și alte produse, care se află și în portofoliul Coca Cola.

Compania reacționează și spune că numele băuturii vine de la cuvântul „pola'', care înseamnă bere în Columbia, și „coca”, de la planta din care se face cocaina. Țara din America de Sud este cel mai mare producător mondial al acestei substanțe.

„Vom merge cât de departe va merge și Coca-Cola. Vom dansa pe orice melodie cântă. Dacă ne amenință cu însăși existența noastră, vom rezista”, a spus David Curtidor, manager legal al Coca Nasa.

Nu este prima dată când multinaționala americană îi amenință legal, a mai spus David Curtidor.

Coca-Cola a cerut companiei conduse de membrii comunității indigene Nasa „să înceteze și să renunțe definitiv la utilizarea numelui Coca Pola sau a oricărui termen similar care ar putea fi confundat cu mărcile comerciale” deținute de gigantul băuturilor.

Utilizarea denumirii ,,ar putea să contravină legii mărcilor din Columbia'' și ,,de asemenea, să constituie o încălcare a legii cu privire la concurența neloială''.

Citeste si:
Coca-Cola lansează în România două variante noi de băuturi cu aromă de citrice
Coca-Cola lansează în România două variante noi de băuturi cu aromă de citrice

700 de beri pe lună

Coca Nasa este prezentă de patru ani pe piața și produce 700 de beri Coca Pola pe lună. Coca-Cola a adresat scrisoarea către Tierra de Indio, un distribuitor al băuturii, și i-a oferit zece zile lucrătoare pentru a răspunde cererii, scrie Le Figaro.

„Probabil vor lua măsuri legale la sfârșitul perioadei de avertizare, conform propriei promisiuni, dacă nu încetăm să mai folosim termenul Coca Pola. Și cum nu ne vom opri din folosirea lui, vom aștepta procesul și vom răspunde (...) Poate sună puțin nepoliticos, dar nu ne este frică de ei”, a explicat David Curtidor.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având în 2019 vânzări de peste 2,2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, are operațiuni în 28 de țări, deservind peste 600 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă largă de băuturi răcoritoare, printre care băuturi carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea.

Coca-Cola oferă produse în peste 200 de țări. Din categoriile de apă, băuturi pentru sportivi, cafea și ceaiuri, Coca-Cola deține brandurile Dasani, smartwater, vitaminwater, Topo Chico, Powerade, Costa, Georgia, Gold Peak, Honest și Ayakata, iar pe segmentele de băuturi nutriționale, sucuri, lapte și băuturi pe bază de plante, deține, printre altele, brandurile Minute Maid, Simply, innocent, Del Valle, fairlife și AdeZ.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola amenință că va da în judecată o firmă din Columbia care produce berea Coca Pola