Lectură de 2 minute

22 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Cinci sfaturi prin care putem economisi bani la cumpărături

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Inflația a dus la creșterea exponențială a prețurilor produselor alimentare de bază. Spre exemplu, preţul la pâine în România a crescut cu 25,2%, în ultimul an, comparativ cu perioada similară din 2021, potrivit datelor Eurostat. De altfel, pâinea se numără printre alimentele care s-au scumpit cel mai mult, alături de carne, legume sau ulei la nivel european, în contextul războiului din Ucraina. În aceste condiții, iată cinci sfaturi prin care putem economisi bani la cumpărături

Sursa foto: unsplash.com

Cinci sfaturi prin care putem economisi bani la cumpărături

1. Verificați prețul de vânzare al produselor

Mărcile generice pot fi cu 10% până la 30% mai ieftine decât omologii lor „premium” și la fel de bune, dar nu este întotdeauna cazul.

Este posibil ca mărcile de renume să ofere reduceri mai mari decât de obicei chiar acum pentru a menține loialitatea, așa că merită să fiți atenți la modificările de preț.

2. Planificați-vă mesele

Când vă planificați mesele în avans, este mai probabil să cumpărați doar lucrurile de care aveți nevoie, a spus Lisa Thompson, expert în economii la Coupons.com, preluat de CNBC.

Dacă planificarea nu este chiar punctul vostru forte, măcar mergeți la cumpărături cu o idee aproximativă despre ceea ce veți găti în săptămâna următoare. Ajută la stoparea cumpărăturilor impulsive.

3. Cumpărați la vrac

Cumpărarea produselor vrac este și ea o modalitate de economisire, mai ales dacă este vorba de condimente și alte mărfuri neperisabile.

4. Folosiți o aplicație de cash-back (de rambursare a numerarului)

În SUA, Ibotta și Checkout 51 sunt două dintre cele mai populare aplicații pentru a câștiga bani înapoi la magazin, potrivit Julie Ramhold, analist de consum la DealNews.com.

Utilizatorul mediu Ibotta câștigă între 10 și 20 de dolari pe lună, dar utilizatorii mai activi pot câștiga între 100 și 300 de dolari pe lună.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

5. Plătiți cu cardul potrivit

Există carduri speciale de recompense pentru alimente care vă pot aduce înapoi bani pe cumpărăturile făcute. În plus, pot exista discounturi la anumite produse, dacă folosiți un anumit card.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cinci sfaturi prin care putem economisi bani la cumpărături