Lectură de 2 minute

01 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Cinci magazine Berezka, închise de ANPC: „Am corectat 80% din nereguli. Mi-e frică să cred că nu suntem bineveniți aici”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat și închis cinci din cele 13 magazine Berezka din țară, după ce a descoperit mai multe nereguli. Compania a transmis că cele mai multe greșeli sunt legate de etichetarea produselor și a corectat deja 80% dintre acestea.

„Azi, la ora 9:00 toate magazinele Berezka au avut controale de la ANPC. Cele mai mari deficiențe sunt legate de etichetarea produselor. Am corectat deja 80% din aceste nereguli. Din păcate, 5 din 13 magazinele noastre rămân închise astăzi (n.r. luni) și mâine (n.r. marți)”, a transmis compania.

Berezka are deschise magazinele aflate la următoarele adrese:

  • București, Calea Moșilor 221
  • București, Strada Sfânta Vineri 21 A
  • București, Calea Dorobanți 170
  • București, Șoseaua Nicolae Titulescu 10
  • Ploiești, Piața Mihai Viteazul nr. 4
  • București, Strada Nicolae G. Caranfil 30,
  • Brașov, Calea București 84 A,

Mi-e frică să cred că acesta este un semn că nu suntem bineveniți aici. Familia noastră a fugit de autoritarismul lui Putin în căutarea libertății. Și formeaza aici un mediu prietenos, cu produse de calitate, o echipă multinațională - o comunitate, platim taxe, asigurari, etc. Toate beneficiile muncii noastre rămân aici”, au mai transmis reprezentanții companiei pe Facebook.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat acțiuni de control în toată țara, luni, 28 februarie 2022, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu de către operatorii economici care dețin benzinăriile Lukoil și Gazprom, precum și lanțul de magazine Berezka. Comisarii au dat amenzi în valoare totală de 1,4 milioane de lei.

Lanțul bulgăresc de magazine Berezka, cu specific rusesc, este primul jucător de retail care transmite un mesaj cu privire la războiul declanșat de Rusia în Ucraina, declarând că are 300 de angajați, printre care și ruși din Ucraina și transmite un „nu” hotărât împotriva războiului.

Berezka a început ca o afacere de familie în septembrie 2009 în Bulgaria, la Varna, fondată de Viktor Bakurevich, un avocat și antreprenor originar din Siberia, cu cetățenie rusă. Compania importă circa 15% din produse din Rusia și din Ucraina. Restul sunt aduse din Europa, din Belarus, Armenia, Georgia și Moldova.

În prezent, afacerea are depozite și trei ateliere de producție în Bulgaria, produse cu etichete private proprii. Compania intenționează să deschidă un depozit suplimentar în România și să crească rețeaua de magazine în toată țara. Compania are zece magazine, la acest moment, dintre care două în regim de franciză, în București și Ploiești.

Citeste si:
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cinci magazine Berezka, închise de ANPC: „Am corectat 80% din nereguli. Mi-e frică să cred că nu suntem bineveniți aici”