Lectură de un minut

05 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Chinezii de la Temu, luați în vizor de Comisia Europeană. Ce reguli stricte va trebui să respecte retailerul 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Europa cere mai multă transparență din partea rețelei chineze de comerț online Temu, precum și măsuri suplimentare împotriva produselor contrafăcute și a produselor nesigure sau ilegale.

Sursa foto: Shutterstock

Ca urmare a popularității tot mai mari a Temu, Comisia Europeană consideră în prezent că acest jucător de comerț electronic este o „platformă online foarte mare”. Prin urmare, compania chineză trebuie să respecte o legislație mai strictă, prevăzută în „Actul european privind serviciile digitale”, scrie RetailDetail.eu.

Până la sfârșitul lunii septembrie, Temu va trebui să prezinte un raport cu privire la măsurile pe care platforma le ia împotriva distribuției de conținut ilegal, a bunurilor contrafăcute sau a produselor periculoase. De asemenea, compania trebuie să ia măsuri suplimentare pentru a proteja consumatorii minori. În plus, Uniunea Europeană cere transparență în ceea ce privește algoritmii pe care îi folosește Temu și vânzătorii activi pe platformă.

75 de milioane de utilizatori

Legea privind serviciile digitale impune aceste cerințe tuturor platformelor online care ajung la peste 45 de milioane de utilizatori lunari în Europa. Cu nu mai puțin de 75 de milioane de utilizatori, filiala gigantului chinez de comerț electronic Pinduoduo depășește de ceva vreme acest prag. De asemenea, sunt vizate de reglementări nume cunoscute precum Zalando, Shein și Amazon.

Cu numai două săptămâni în urmă, organizația europeană a consumatorilor BEUC și șaptesprezece organizații naționale ale consumatorilor au depus o plângere împotriva pieței chineze pentru lipsa de transparență și utilizarea tehnicilor de manipulare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Chinezii de la Temu, luați în vizor de Comisia Europeană. Ce reguli stricte va trebui să respecte retailerul