Lectură de 2 minute

11 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

2023 a fost un an record pentru Hugo Boss: brandul german de modă consideră că acest lucru confirmă noua sa strategie, care se concentrează în principal pe creșterea profitului.

Sursa foto: Hugo Boss

Hugo Boss a înregistrat performanțe solide în 2023: vânzările sale au urcat cu 18 %, ajungând la nivelul record de 4,2 miliarde de euro. Și mai frapant este faptul că profitul operațional a crescut chiar și cu 22 %, ajungând la 410 milioane de euro (asigurând o marjă de 9,8 %), noteaza retaildetail.eu.

Atât filialele Boss, cât și Hugo au câștigat cotă de piață, ceea ce a permis grupului german de modă să își revizuiască de două ori în sus obiectivele de vânzări și profit în 2023. Directorul general Daniel Grieder consideră că aceasta este o confirmare a faptului că strategia sa CLAIM 5, aflată acum în al doilea an, este cea corectă. Cu toate acestea, comentariile sale servesc în principal pentru a liniști analiștii și acționarii, care au fost dezamăgiți de costul ridicat al creșterii din ultimul trimestru.

În ciuda rezultatelor excelente, compania avertizează asupra încrederii scăzute a consumatorilor, care ar putea întârzia obiectivul său de cinci miliarde de euro în materie de venituri. Pentru 2024, grupul de modă mizează acum pe o creștere a vânzărilor între 3 și 6 %, cu o creștere a profitului operațional între 5 și 15 %. Marja de profit ar trebui, de asemenea, să se îmbunătățească la un nivel cuprins între 10,0 și 10,7 %. Hugo Boss își menține obiectivul EBIT de cel puțin 12 % pentru 2025.

În acest an, atât Boss, cât și Hugo vor continua să implementeze cele mai recente concepte de magazine, care au fost deja finalizate în aproximativ 200 de magazine. În plus, retailerul intenționează să investească în digitalizare și inteligență artificială pentru operațiunile de achiziții, producție și logistică. Acest lucru ar trebui să îi permită companiei să își crească și mai mult cota de piață în 2024.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri