Lectură de 3 minute

12 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Cărturești deschide noi standuri cu cărți în magazinele Mega Image din țară 

Librăria Cărturești continuă proiectul pilot început cu Mega Image în luna aprilie și va aduce, săptămâna aceasta, insule cu cărți în mai multe magazine ale retailerului din București, Cluj, Timișoara și Iași, după ce vânzările au depășit așteptările.

Închiderea librăriilor fizice stradele și a celor din centrele comerciale, dar și lipsa unei date oficiale privind reluarea activității au obligat libăriile Cărturești să caute noi colaborări. Vânzările online au crescut cu circa 300%, dar nu au acoperit nici pe departe pierderile din offline. Astfel, proiectul pilot cu Mega Image a început pe 28 aprilie prin amplasarea unei insule cu cărți în magazinul fanion din Băneasa.

„Vânzările din primele două săptămâni ne dau încredere să mergem mai departe și să extindem colaborarea în alte magazine Mega Image. Prezența din Mega Image Concept Store Băneasa va fi completată în săptămâna acestea cu noi insule inserate în supermarketurile Mega Image din Iași, Cluj, Timișoara și alte câteva din București. Nu va rămâne singura noastră colaborare experiment. Urmează să anunțăm și alte parteneriate cu jucători din zona de retail și nu numai, online sau în magazine fizice”, au transmis reprezentanții Cărturești, la solicitarea retail.ro. 

În prezent, în magazinul retailerului se găsesc aproape 300 de titluri din domenii precum ficțiune, psihologie, business, dezvoltare personală, filosofie, știință, hobby sau carte pentru copii și adolescenți. Până acum, cel mai bine s-au vândut cărțile de ficțiune, urmate de cele pentru copii și dezvoltare personală. Un top de vânzări plasează pe primele locuri romane precum „Serotonină” a lui Michel Houellebecq sau „Mâine poate am să rămân”, de Lorenzo Marone.

„De la începutul proiectului, feed-back-ul a fost foarte bun din partea clienților, care au apreciat noul concept, iar vânzările au fost peste așteptări. Răspunsul lor și rezultatele deja înregistrate ne-au confirmat că a fost o soluție care, în contextul actual, a identificat și acoperit o zonă necesară clienților noștri. Rezultatele au fost impresionante și ne dorim, alături de Cărturești, să introducem cartea alături de categoriile uzuale, din timpul cumpărăturilor zilnice”, au transmis reprezentanții Mega Image, la solicitarea retail.ro.

Citeste si:
Alexandrion Group lansează în România Grande Couronne, un single malt scotch whisky, disponibil în ediție limitată

Lanțul de librării Cărturești a apărut, în România, în anul 2000. Prima librărie a fost deschisă în București, extinzându-se, ulterior, în Iaşi, Timişoara, Cluj, Constanţa, Suceava, Braşov și Arad.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 782 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cărturești deschide noi standuri cu cărți în magazinele Mega Image din țară