Lectură de 4 minute

09 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Cărți pentru școli: Editura DPH a finalizat 11 colțuri de lectură 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Didactica Publishing House, editură care de peste 19 ani se axează pe publicarea de cărți și jocuri educaționale, anunță finalizarea amenajării a 11 colțuri de lectură în 2023 în tot atâtea școli din București și din țară. Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu – 100 de colțuri de lectură DPH – care vizează accesul copiilor la lectură și reflectă angajamentul editurii de a sprijini continuu educația și dezvoltarea personală a copiilor, oferindu-le oportunități de învățare și explorare prin intermediul cărților. În total, au fost amenajate 18 colțuri de lectură și peste 500 de cărți donate suplimentar proiectului.

Sursa foto: Editura DPH

Colțurile de lectură oferite de Didactica Publishing House sunt amenajate în spații dedicate în școli sau centre educaționale, astfel încât accesul la carte să fie cât mai facil pentru copii.

Cele 100 de cărți acordate fiecărui astfel de colț de lectură în prima etapă a proiectului sunt potrivite pentru diferite vârste și niveluri de lectură, abordând, pe lângă lecturile clasice, subiecte actuale, atractive, ce trezesc interesul pentru carte și explorare și contribuie la dezvoltarea inteligenței emoționale. Astfel, prin acest proiect, Didactica Publishing House dorește să creeze un mediu propice pentru lectură, să încurajeze plăcerea de a citi și să stimuleze dezvoltarea abilităților de comunicare și gândire critică.

Lectura stimulează imaginația, îmbogățește vocabularul, dezvoltă abilitățile de concentrare și gândire analitică și îi învață pe copii să empatizeze cu personajele și să exploreze diferite perspective. Prin intermediul cărților, copiii își pot dezvolta abilitățile cognitive și emoționale, dobândind încredere în propria lor voce și perspectivă asupra lumii. Sperăm că prin acest demers îi vom inspira pe copii să devină cititori pasionați și curioși.

Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House

Proiectul 100 de colțuri de lectură DPH a fost lansat anul trecut, iar în 2023, până în prezent, au fost selectate 11 școli, care au fost astfel pregătite pentru activități de promovare a lecturii.

Cele 11 colțuri de lectură care au fost selectate în 2023 sunt:

  • Școala Gimnazială "Panait Georgescu", Dobra, Dâmbovița
  • Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza"– Centrul de Informare și Documentare, Baia Mare
  • Liceul Teoretic "Pavel Dan", Câmpia Turzii, Cluj
  • Școala Gimnazială nr 129 "Elena Farago", București
  • Scoala Gimnazială Udrești, Vâlcea
  • Școala Primară Tămășoaia, Bacău
  • Scoala Gimnazială Mihai Constantineanu, Dorobanți, Botoșani
  • Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin, Bihor
  • Școala Gimnazială nr. 1, Gurbediu, Bihor
  • Școala Gimnazială Murgești, Buzău
  • Școală Gimnazială "Principesa Elena Bibescu" Bârlad, Vaslui.

De asemenea, în cadrul acestei etape au fost oferite și două premii speciale, câte 100 de cărți pentru două biblioteci școlare, respectiv Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu" - Constanța și Școala Gimnaziala „Anișoara Odeanu" - Lugoj, Timiș.

Citeste si:
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale

Un nou apel pentru proiecte, 5 noi beneficiari

Investiția în acest proiect, până acum, este de peste 40.000 de euro. Editura DPH lansează, de Ziua Educației, o nouă rundă de selecție pentru 5 unități de învățământ care să beneficieze de dotarea cu un astfel de colț de lectură – mobilier și cărți – până la finalul acestui an. Pentru a participa la acest concurs, cei ce aplică – cadre didactice sau bibliotecari - o pot face în baza propunerii de activități de promovare a lecturii în spațiile unde activează și să se asigure că dispun de un spațiu adecvat pentru a facilita accesul elevilor la carte și activitățile de lectură.

Concursul este anunțat pe pagina de Facebook a editurii.

În baza activităților realizate de câștigători, coordonatorii colțurilor de lectură primesc anual, suplimentar, alte 20 – 30 de titluri noi din portofoliul editurii, astfel încât oferta de carte să rămână atractivă pentru elevi.

Didactica Publishing House (DPH) are o experiență de peste 19 ani pe piața educațională din România și deține un portofoliu de peste 2.000 de titluri - cărți și jocuri educaționale cu adresabilitate din primele luni de viață ale copilului. Misiunea Didactica Publishing House este aceea de a promova lectura și educația în general cu ajutorul resurselor educaționale – cărți sau jocuri - formale și non-formale, astfel incât să trezească interesul și curiozitatea copiilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cărți pentru școli: Editura DPH a finalizat 11 colțuri de lectură