Lectură de un minut

17 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Biofarm încheie primele trei luni din 2021 cu un profit net în creștere, de 22,5 milioane de lei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de medicamente Biofarm a încheiat primul trimestru din acest an cu un profit net de 22,5 milioane de lei, în creștere cu peste 21% față de aceeași perioadă a anului 2020. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, EBITDA a înregistrat o creștere cu 12%, însemnând aproximativ 29,3 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă.

Cu o nouă unitate de producție deschisă în 2021 și o capacitate de producție de trei ori mai mare, Biofarm vizează pentru anul în curs o creștere a cifrei de afaceri de 15% și o creștere de 7% a profitului.

În ceea ce privește acțiunile Biofarm, listată la bursă încă din 1996, prețul acestora au crescut constant în ultimii 5 ani, de la 0.2500 lei/acțiune în 2016 la 0.5600 lei/acțiune la finalul primului trimestru din acest an. Prețul este în continuă creștere, depășind pragul de 0.6000 lei/acțiune în prima săptămână a lunii mai.

În contextul unei scăderi accelerate a categoriei Consumer Healthcare (CHC) atât în valoare (-64.5 milioane de lei), cât și în unități (-9.7 mil. UC), Biofarm înregistrează o creștere de 3,2% și încheie primul trimestru pe locul 3 în topul companiilor din industria farmaceutică locală în această categorie, potrivit companiei.

„În ciuda scăderii din segmentul CHC, am început 2021 cu rezultate remarcabile. Vizăm o creștere susținută a cotei de piață pe tot parcusul anului și continuăm eficientizarea operațiunilor și consolidarea avantajului competitiv al portofoliului de produse”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Biofarm este unul dintre primii producători români de medicamente și suplimente alimentare. În prezent, Biofarm este unul dintre primii 10 producători existenți pe piața farmaceutică din Romania. Biofarm are un portofoliu de peste 200 de produse care acoperă 60 de arii terapeutice. Din portofoliu fac parte Carmol, Triferment, Anghirol, Cavit și Colebil.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Biofarm încheie primele trei luni din 2021 cu un profit net în creștere, de 22,5 milioane de lei