Lectură de 2 minute

23 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Biofarm, profit de 54 milioane de lei. Pentru acest an, producătorul vrea afaceri de peste 251 milioane lei

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Producătorul român de medicamente Biofarm vizează o creștere de 15% a cifrei de afaceri în 2021. Compania își propune să obțină o valoarea a veniturilor din vânzări de peste 251 de milioane de lei.

Astfel, Biofarm și-a setat printre obiective intensificarea vânzărilor la nivel local, dar și exporturilor pe piețe strategice. De asemenea, producătorul de medicamente urmează să realizeze anul acesta investiții de peste 47 de milioane de lei. O parte din această sumă a fost deja alocată dotării cu echipamente și instalații de ultimă generație a unității de producție deschisă de Biofarm în 2021.

Producătorul va direcționa investițiile și către creșterea eficienției activităților desfășurate în unitatea de producție situată pe strada Strada Logofătul Tăutul, către amenajarea spațiilor de birouri, dar și către tehnologizare, în linie cu standardele internaționale de certificare GMP (Good Manufacturing Practices). În plus, o parte din bugetul de investiții va fi alocat reînnoirii flotei auto.

„Anul 2021 este pentru noi unul cu multe semnificații și obiective strategice diferite, întrucât marcăm un secol de activitate, dar și noi începuturi. Finalizarea construcției și dotarea cu echipamente de top a unității de producție pe care am deschis-o anul acesta contribuie la creșterea producției și ne permite, implicit, să ne extindem pe noi piețe. Ne menținem, astfel, promisiunea de a investi an de an în viitor”, a declarat Cătălin Vicol, Director General Biofarm.

Producătorul român de medicamente a reușit anul trecut să își consolideze poziiția la nivel valoric în segmentul Consumer Healthcare (CHC). 7 branduri din categoria digestive & metabolism, răceală & gripă și suplimente alimentare și-au menținut poziția de lideri de piață, în termeni de consum, și au contribuit la saltul pe poziția 4 pe care Biofarm l-a făcut în 2020, în topul companiilor din industria farmaceutică locală, în categoria CHC, raportat la prețul de achiziție al farmaciilor.

Din profitul net înregistrat în anul 2020, de circa 54 milioane de lei, Biofarm va aloca 40% pentru dividende, a căror valoare brută este de 0,022 lei per acțiune.

În prezent, Biofarm este unul dintre primii 10 producători existenți pe piața farmaceutică din Romania, o piață dinamică și foarte competitivă. Biofarm are un portofoliu competitiv de peste 200 de produse care acoperă 60 de arii terapeutice.

Citeste si:
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Biofarm, profit de 54 milioane de lei. Pentru acest an, producătorul vrea afaceri de peste 251 milioane lei